Зустрічаємо Жовту Свиню: Що має бути на столі в Новий рік (фото)

Наближається Новий рік 2019, і багато господинь вже зараз замислюються, як його зустріти, складають новорічне меню, щоб зробити довгоочікуване свято веселим, добрим, красивим, смачним і незабутнім.

Що має бути на столі в Новий рік Свині 2019, щоб порадувати не лише всіх своїх гостей, а й символ прийдешнього року, передають Патріоти України з посиланням на tochka.net.

1. Різноманітність і велика кількість

Свиня за своєю природою - тварина геть ненажерлива. Вона любить поїсти добре, ситно, смачно, а головне - багато. Тож твоя задача, як господині новорічного вечора, стежити за тим, щоб у свято стіл буквально ломився від різноманітних страв, і ні у кого з гостей не залишалася порожня тарілка і відчуття голоду.

Символ року всеїдний і не дуже перебірливий, тому ти не промахнешся, якщо приготуєш всього побільше: тут важливий акцент не на екзотиці, а на кількості і якості страв. При цьому не прагни готувати багато гарячих страв, цілком достатньо однієї-двох. Краще віддай перевагу салатам і холодним закускам. Свиня порадіє овочам, фруктам, зелені, м'ясу, рибі, яйцям, крупам, а особливо - хлібу, випічці і горіхам.

2. М'ясні страви

Свинка із задоволенням поласує м'ясними стравами, але май на увазі, що в новорічні свята повне табу на свинину! Ти ж не хочеш серйозно розсердити і образити символ Нового 2019 року? А тому скасовується холодець зі свинячих ніжок, відварена підчеревина зі спеціями, шашлик з ошийка, печеня із свинячих реберець, а також сало, бекон, сальтисон, корейка, шинка і ковбаса зі свинини. І навіть зажарку у печеню не думай робити на смальці! А ось інше м'ясо на новорічному столі Свинка цілком схвалить: яловичину, баранину, кролятину, дичину, птицю всіх сортів, а також рибу і морепродукти.

3. Корисні і вітамінні частування

Свиня – прихильниця здорового харчування. Обов'язковими стравами, крім м'ясних салатів, будуть також овочі та фрукти. Не варто заглиблюватися в заморські страви у вигляді бананів або авокадо. Для приготування салатів на смак господині року цілком достатньо місцевої моркви, яблук, капусти або буряка. Вітаються найтрадиційніші олів'є, шуби і вінегрети. А в якості гарніру підійде і картопляне пюре, і печеня, і плов.

4. Солодощі

Свиня не відмовиться поласувати солоденьким. У неї завжди в пошані десерти, всіляка випічка, здобні булочки, торти, тістечка і навіть просто розсип цукерок і печива у вазочках. Вона прийде у невимовний захват, якщо на столі буде оригінальний декор у вигляді її улюблених жолудів або горішків: можна прикрасити ними торт або спекти печиво.

5. Страви у вигляді символу року

Оскільки колір прийдешнього року жовтий, а стихія - земля, важливо, щоб на новорічному столі були присутні натуральні або домашні продукти жовтого, коричневого і навіть зеленого кольору: кукурудза, горошок, яєчний жовток, гречка, жовті помідори і салатний перець, яблука, виноград, зелень тощо. До речі, мініатюрний горщик із пророслим паростками пшениці на святковому столі матиме дуже символічний вигляд.

Також для декору і прикраси новорічного столу можна використовувати ялинові гілочки, соснові віночки, банти, іграшки та інші новорічні штучки, а також живі квіти, щоб святковий новорічний стіл радував гостей не лише смачними закусками, а й своїм казковим вбранням.

Опублікував: Олег Устименко

Відмовився від керівної посади і поїхав на фронт: Спогади про командира полку "Цунамі", який загинув в Одесі

вівторок, 19 березень 2024, 9:25

Командир полку "Цунамі" Олександр Гостіщев, який загинув 15 березня внаслідок російського удару по Одесі, ще 2014 року вирушив добровольцем захищати Україну. Він брав участь у звільненні Маріуполя, пройшов "Іловайський котел", а підчас повномасштабного...

"Хворе марення": Експерт оцінив російську систему "Борщевик" для пошуку Starlink

вівторок, 19 березень 2024, 9:17

Російські окупанти використовують на фронті пересувний засіб радіоелектронної розвідки "Борщевик" для виявлення українських терміналів супутникового зв’язку Starlink. Про те, чому не слід їх боятися, розповів український військовий та експерт із радіоз...