"Звалиться неминуче": Експерт назвав приховану загрозу Кримського мосту

При незаконному будівництві Кримського моста проектувальники опустили автомобільну дорогу до рівня води. Так її буде заливати при штормі. Про це розповів старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук, гірничий інженер-гідрогеолог Юрій Медовар, повідомляють Патріоти України.

Такий висновок він зробив після детального вивчення структури мосту, який з'єднує окупований Крим та Краснодарський край. "Тут є дуже цікавий момент, я уважно подивився структуру цього мосту, і те, що проектувальники, по-французьки, м*даки — це зрозуміло, вони опустили автомобільну дорогу практично до рівня води, її просто буде заливати хвилями при штормі, це взагалі караул", — заявив Медовар.

Він також зазначив, що при будівництві моста поставили занадто багато опор, на яких лежить полотно. "Через те, що вони дуже часто стоять, змінився водний обмін між Азовським і Чорним морями, від цього гинуть рідкісні червонокнижні дельфіни, які живуть тільки в Азовському морі. Що ще вийшло - прохід для суден дуже низький, його потрібно було підняти, але зрозуміло, що там все робилося для того, щоб не пропускати українські суду в Азовське море", — пояснив інженер.

Медовар також наголосив, що при сильній течії через зменшення ширини потоку збільшиться навантаження на основні опори. "Ще один момент, що за сильної течії вони приблизно в два рази зменшили широту потоку, тим самим збільшивши швидкість течії, яка припадає саме на основні опори. Це означає, що буде збільшено винесення з-під опор мулів, напівтвердих глин та іншого, що серйозно впливає на стійкість цих опор", — зазначив експерт.

Джерело: Обозреватель

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...