Звідки гроші? Тесть маріупольського слідчого придбав елітну нерухомість у центрі Києва (відео)

Уся нерухомість розташована в будинку, що є частиною ЖК "Новопечерські липки" в самому центрі Києва.

Ілюстрація: novostroyki.lun.ua

Одразу дві квартири та два паркомісця купив у престижному районі житлових комплексів Києва - "Новопечерських липках" - придбав тесть слідчого Головного слідчого управління Нацполіції Андрія Полєно Леонід Бляхман у січні 2018 року. Про це йдеться у розслідуванні "Наші гроші", повідомляють Патріоти України.

Тесть слідчого 15 січня оформив права на однокімнатну квартиру площею 58 квадратних метрів і два підземних паркомісця в загальному на понад 60 "квадратів". Наступного дня він придбав двокімнатну квартиру площею майже 80 квадратних метрів.

Уся нерухомість розташована в будинку, що є частиною ЖК "Новопечерські липки" в самому центрі Києва. За ці квартири на вторинному ринку нині довелося б викласти близько півмільйона доларів, паркомісця обійшлися б у ще кілька десятків тисяч доларів. Проте участі Леоніда Бляхмана в ролі директора чи засновника якоїсь комерційної фірми журналісти не знайшли.

При цьому, сам Андрій Полєно разом з дружиною Марією Бляхман власного житла в Києві не мають, а орендують - у доволі скромній частині міста, на Троєщині. Обидва користуються автомобілями, що записані на батьків. Марія Бляхман їздить на Nissan Juke, оформленому на її матір. Андрій Полєно - на Nissan Qashqai, власником якого в електронній декларації вказаний його батько.

У 2017 Головне слідче управління Нацполіції, де Андрій Полєно працює слідчим, отримало від Генпрокуратури право розслідувати справу по ненаданню послуг, за які було сплачено державні кошти, ІТ-компанією "БМС Консалтінг". Сама Генпрокуратура також розслідує один з епізодів, пов’язаних з тендерними махінаціями цієї фірми.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...