Звільнивсь достроково: Харків'янин, який вбив у п'яному ДТП на зупинці шість людей, знову сів за кермо напідпитку

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на невідбуту частину за попереднім вироком (2 роки 7 місяців і 17 днів) та 1 рік позбавлення волі за новий злочин.

Ілюстрація: kor.ill.in.ua

Харків'янин Андрій Полтавець, засуджений за п'яне ДТП внаслідок якого загинули шість людей, знову сів за кермо напідпитку, повідомляють Патріоти України.

Так, місцева прокуратура №5 оголосила підозру 46-річному харків'янину, раніше судимому за вчинення смертельної ДТП, за фактом ухилення від покарання (ч. 1 ст. 389 КК України).

Як розповів перший заступник керівника місцевої прокуратури Андрій Кравченко, підозрюваний у травні 2008 року, керуючи у стані алкогольного сп'яніння автомобілем "Mitsubishi L-200", виїхав на трамвайну зупинку на вулиці Полтавський Шлях у Харкові та збив громадян. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинуло шість людей (серед яких двоє дітей та вагітна жінка).

Тоді прокуратура довела у суді провину водія. Суд визнав його винним в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України) та призначив йому найсуворіше покарання, передбачене цією статтею КК України, - 10 років позбавлення волі з додатковим позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

"Проте, звільнившись у вересні 2015 року умовно-достроково із місць позбавлення волі, підозрюваний на шлях виправлення не став. Порушуючи встановлені вироком суду обмеження у вигляді заборони керування автомобілем, не зважаючи на вилучене у нього водійське посвідчення, сів за кермо. При цьому знов знаходився у нетверезому стані", - зазначив Кравченко.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Почнеться епоха вимирання? Вчені попередили про нову загрозу екологічної катастрофи

вівторок, 7 травень 2024, 0:30

Чисельність багатьох видів джмелів у всьому світі скорочується. Через аномальну спеку їх гнізда перегріваються, внаслідок чого гинуть цілі виводки личинок. Вчені попереджають, що планеті загрожує нова екологічна катастрофа, якщо на Землі повністю зникн...

Це може здивувати! Швейцарські вчені назвали оптимальне добове співвідношення сидіння, стояння, сну та активності

вівторок, 7 травень 2024, 0:26

Учені зі швейцарського університету Свінберна з'ясували, що те, як людина проводить свій день, може мати значний вплив на її здоров'я та назвали оптимальне співвідношення сидіння, стояння, сну та активності/ Про це повідомляє Science Alert, передають П...