"Звонил и говорил, что поможет армия РФ": Куратор бойовиків розповів, як людина Путіна розв'язувала війну на Донбасі

Сергій Глазьєв тоді "працював" не тільки з сепаратистами в Донецькій і Луганській областях, а й по всій території Південної і Східної України.

Глазьєв обіцяв те, що Путін не збирався виконувати. Фото: ТАСС.

Один з російських найманців, який брав участь в бойових діях на Донбасі і організовує "допомогу" бойовикам, Олександр Жучковський, заявив, що радник президента РФ Сергій Глазьєв підбурював сепаратистів в Україні і обіцяв їм підтримку російських військ. Про це пише на своїй сторінці в Twitter блогер і журналіст Денис Казанський, передають Патріоти України.

За його словами, Глазьєв тоді "працював" не тільки з сепаратистами в Донецькій і Луганській областях, а й по всій території Південної і Східної України. "Я пам'ятаю, як Глазьєв навесні 2014-го зв'язувався по телефону з лідерами "повсталих регіонів" і говорив, що Росія їх не кине, що у Путіна є право задіяти війська і т.д. Глазьєва мабуть теж тоді в Кремлі обнадіяли - типу молодець, працюй , підтримаємо. Ось він з усім патріотичним запалом і кинувся працювати і обіцяти. Але його кинули, і разом з ним всю Новоросію", - пише Жучковський.

Нагадаємо, раніше колишній ватажок сепаратистів Ігор "Стрєлков" Гіркін заявляв, що Кремль дав вказівку ЗМІ і політтехнологам відродити проект під назвою "Новоросія".

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...