"Мільйон FPV-дронів - це реально", - Бутусов

1 мільйон fpv-дронів це реально. Але звідки для них візьмуться 1 мільйон бойових частин та 1 мільйон плат ініціаціі для підривників?

Президент В.Зеленський заявив, що у 2024 році Україна виробить 1 мільйон дронів.

Міністр стратегічноі промисловості О. Камишин уточнив, що заплановано виробництво 1 мільйону fpv-дронів, а в грудні 2023 року за держзамовленням вже виробляється 50 тисяч fpv-дронів.

Поки що більша частина дронів на фронті поступає від волонтерів, однак держава дійсно замовила виробництво у значних кількостях. Зробити мільйон fpv-дронів фізично можливо, за умови фінансування та адекватного адміністрування. Дрони збираються з комплектуючих китайського виробництва, і потужності для цього існують.

Але звертаю увагу керівництва краіни - у програмі дронів слабким місцем є боєприпаси та підривники для спорядження цих fpv-дронів. Такої кількості нема, треба замовляти.

Нам потрібна велика кількість боєприпасів - готові бойові частини кумулятивних та уламкових гранат, їх треба замовляти заздалегідь у нас та за кордоном. Це не зроблено.

Особлива проблема - відсутність серійного виробництва плати ініціаціі, які інтегруються з підривником та дозволяють убезпечити оператора при запуску дрона. Це не зроблено.

Виробництво таких плат ініціаціі для дронів - найслабкіше місце у програмі fpv.

Через відсутність державного серійного виробництва підривників для дронів ми несемо великі втрати - десятки наших операторів зазнали поранень або загинули на своїх боєприпасах.

Нам потрібні тактичні баражуючі боєприпаси, тобто дрони, побудовані навколо бойові частини, які не треба спеціально збирати у польових умовах, а які одразу готові до застосування і абсолютно безпечні для операторів.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...