15 вересня увійде в історію як блискуча перемога українських військ у битві за Андріівку, - Бутусов

15 вересня увійде в історію як блискуча перемога українських військ та розгром росіян у битві за село Андріівка під Бахмутом, яка розпочалась у травні цього року. Про це на власній сторінці у Facebook пише журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

Підтверджені втрати росіян тільки за останній місяць, які згодом будуть продемонстровані - командир 85-і мотострілецькоі бригади, начальник розвідки 72-і мотострілецькоі бригади, три командира батальонів 72-і бригади, сотні солдат та офіцерів. Ворог чинив шалений спротив - ціла російська бригада обороняла одне село з двох вулиць та півсотні будинків, кожного дня росіяни з Андріівки виносили 200-х та 300-х, присилали поповнення, направляли штурмові групи для контратак. Фланги 72-і бригади прикривали 85-та та 57-ма мотострілецькі та 31-ша десантно-штурмові бригади. У складі російського угруповання в районі Андріівки діяли окремі підрозіди - кадирівська гвардія «Ахмат», 10-та бригада спецназ ЗС РФ, окремий розвідувальний батальйон ВДВ «Еспаньола», озброєний великою кількістю FPV дронів. Росіян підтримували значні сили авіаціі.

Але 3-тя штурмова бригада ЗСУ під командуванням полковника Андрія Білецького продемонструвала перевагу над росіянами в боєздатності, організації, управлінні. Це стало перемогою саме якості над кількістю. Перемога була б неможлива без ефективних дій приданих 3-й штурмовій підрозділів - частин 92-і механізованої бригади, прикордонників, стрілецького батальону, кількох підрозділів ударних дронів, артилерийськоі підтримки сусідніх бригад та артилерії ОТУ.

Ось так досягається прорив та знищення вузлів ешелонованоі оборони ЗС РФ - треба уважно вивчити принципи організації та застосування військ 3-й штурмовоі бригади у битві за Андріівку.

У цих боях загинуло, на жаль, багато справжніх героів і патріотів України. Ворог був потужний та не поступався ні у кількості військ, ні у кількості боєприпасів. Але втрати росіян в рази вище. Чому? 3-тя штурмова не проводила "м‘ясні штурми", а навпаки, створювала перевагу у маневрі вогнем, постійно покращувала ситуаційну обізнаність, ретельно будувала взаємодію та злагодженість, перегравала противника у тактиці та швидкості ухвалення рішень. Головним принципом було уникнути значних жертв особового складу та зберігати високий темп втрат противника.

Вітаю з цим справжнім успіхом воїнів, які взяли участь у жорстоких боях за Андріівку - уся ваша важка праця дала результат. Вічна слава усім героям, хто наближав цю перемогу ціною свого життя.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...