17 червня 2014 року - чорний день для 19 українських родин

Саме стільки захисників ми втратили цього дня 7 років тому

17 червня 2014 року — чорний день для 19 українських родин. Саме стільки захисників ми втратили цього дня 7 років тому.

Одразу 9 армійців втратила 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ – хлопці їхали на підмогу «Айдару», який тоді перебував у гольф-клубі на околиці Луганська. Три бронемашини, три БТР-80, в кожній машині по 10 бійців, загалом 30 чоловіків. Одне штурмове відділення. З другої броні загинули всі, з першої броні загинув один, з третьої – ще троє хлопців.
Це були старший лейтенант Владислав Файфура, сержант Віктор Мігован, молодший сержант Ігор Крисоватий, старший солдат Віктор Піцул, солдат Максим Доник, солдат Юрій Мізунський, солдат Ілля Валявський, солдат Ілля Леонтій та молодший сержант Володимир Якобчук.
Того ж дня на околиці Станиці Луганської танк Т-64Б 51-ї бригади потрапив в оточення бойовиків. Снайпери противника порозбивали приціли й перископи, машина опинилася в безпорадному стані, стріляти було можливо тільки навмання. Перед тим, як розбили прилади командира танку, він встиг помітити гранатометників, що ховались неподалік. Екіпаж встиг зробити постріли у бік ворога, але не влучив. Щоб не віддати бойову машину в руки сепаратистам та не здаватися у полон, екіпаж прийняв рішення підірвати танк. Загинули двоє: солдат Іван Ващеня та командир танку молодший сержант Володимир Крохмаль.
В той самий час біля с. Олексіївське Донецької області під час нападу на зведену колону МТЗ отримав несумісні с життям поранення старший солдат 25-а окремої повітряно-десантної бригади Євгеній Лабунець.
Під час звільнення села Металіст, Слов'яносербського району, Луганської області 24-й батальйон територіальної оборони ''Айдар'' теж поніс втрати: загинули молодший сержант Андрій Колесник, солдат Микола Чепіга, солдат Рустам Хамраєв та солдат Сергій Рябуха.
Географія горя охопила всю Україну — від східного до західного кордону. У кожного з бійців залишилася родина, яка сьогодні переживає все це заново і вже 7 років пам'ятає, якою високою ціною Україна здобуває незалежність!
Світла пам'ять!
На фото Алея Пам'яті у Чернівцях, де поховані хлопці із 80ї ОДШБр
Фонд "Повернись живим"

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...