19-річна дівчина з Маріуполя винайшла новий метод ранньої діагностики раку: Це дає надію тисячам людей

Ольга Харасахал, не дивлячись на свій юний вік, вже змогла перемогти конкурентів з провідних країн світу на престижних міжнародних наукових конкурсах в США, Бразилії та Сінгапурі.

Вона отримала нагороди і міжнародне визнання за розробку свого методу ранньої діагностики раку. Методу, який дозволяє контролювати хід лікування цієї страшної хвороби і підбирати індивідуально медпрепарати для кожного пацієнта.

В минулому місяці, в липні, Ользі виповнилося лише 19 років, а за плечима у неї практично вже 5 років роботи над даною медичної темою в Маріупольському онкоцентрі і тепер - в Києві, де вона в минулому році поступила в Національний медичний університет імені О.О. . Богомольця.

Ольга вже після своєї першої перемоги в США отримала масу пропозицій навчання та роботи за кордоном, але захотіла залишитися в Україні. Вона хоче простого - допомогти хворим стати здоровими. І сподівається, що за підтримки співвітчизників у неї все вийде.

«Наш метод спрямований на те, щоб за допомогою цього тесту-аналізу зрозуміти, чи є клітини пухлини в крові, чи почався процес метастазування на ранніх стадіях. І цінність нашого методу - не стільки в тому, щоб діагностувати цей процес на ранніх стадіях, скільки в контролі лікування хвороби. Потенційно цей тест може стати універсальним методом контролю лікування. »- розповідає дівчина про свій винахід.

Хворий тривалий час проходить через безліч курсів лікування і так далі. А чим, в принципі, новий метод функціональний?

Тим, що можна провести аналіз до терапії і після терапії, а результат покаже, як веде себе пухлину за кількістю онкоклітин в крові, по тому, як вони виглядають і як пухлина реагує на лікування.

Це дає надію тисячам людей, які, завдяки новому методу лікування, зможуть позбутися від страшної хвороби на ранніх стадіях і без важких наслідків для організму.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Не просто повідомлення про в'їзд в область": Активісти пофарбували стелу на в'їзді в Донецьку область із написами захисників, в соцмережах відреагували

вівторок, 16 квітень 2024, 20:27

Активісти пофарбували стелу на в'їзді в Донецьку область, на якій роками військові залишали автографи. Відео опублікували на Instagram-сторінці "Типичный Покровск | Донбасс" 14 квітня, передають Патріоти України. Волонтери познімали наклейки й зафарбув...

РосЗМІ приписали українським спецслужбам "замах" на Шарія, в ГУР Міноборони відреагували

вівторок, 16 квітень 2024, 19:29

В Головному управлінні розвідки назвали «звинувачення» в організації нападу на підозрюваного у державній зраді проросійського блогера Анатолія Шарія у березні цього року черговими вкидами російських пропагандистів. Про це у коментарі NV сказав представ...