40 років тому знайшли докази життя на Червоній планеті, - вчені

"Я переконаний, що ми знайшли докази життя на Марсі в 1970-х". NASA з якоїсь причини не стали продовжувати вивчення Червоної планети в цьому напрямку.


Вчені не одноразово заявляли про існування життя на Марсі. Так за даними науковців організми на Червоній планеті зародилися раніше, ніж на Землі, а деякі мікроби досі можуть жити в її надрах.

Про це повідомляє Scientific American, передають Патріоти України.

Зазначається, що цю інформацію треба ще підтвердити, колишній співробітник NASA вважає, що всі докази знайшли ще 43 роки тому.

Інженер Гілберт Левін, який колись працював у космічному агентстві, опублікував статтю з докладним описом результатів програми "Вікінг" 1976 року. Тоді NASA відправила на Марс дві однойменних станції, щоб провести серію експериментів.

Станції приземлилися на відстані близько 6 400 кілометрів один від одного і взяли зразки місцевого ґрунту. Останні були змішані з водним розчином, поживні речовини в якому позначили радіоактивним вуглецем, і простежили за виділеннями в повітрі.

За словами вченого, спочатку обидва апарати повідомили про позитивні результати тесту, показавши тим самим наявність "мікробного дихання". Отримані зразки були аналогічні тим, що показують випробування ґрунту на Землі. Щоправда, при повторній перевірці дані з "Вікінгів" вже не підтвердилися.

Представники NASA дійшли висновку, що експеримент показав лише наявність в ґрунті речовин, що імітують життя, а експерти назвали отриману інформацію недостатньою для доказу існування життя на Марсі та тією, яка вимагає додаткових даних. За словами Левіна, в NASA з якоїсь причини не стали продовжувати вивчення Червоної планети в цьому напрямку і вирішили не проводити більш детальні тести.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...