5 прогнозів: Що чекає на світ через 13 років

Названо 5 технологій які можуть суттєво змінити світ через 13 років.

Підприємці Майк Мораді та Лін Янг в колонці для Weforum перераховують п'ять технологій, які вплинуть на наше життя, повідомляють Патріоти України.

Уявіть собі, що ви прокинулися, а за вікном весна 2030 року. Завдяки технології "інтернету речей" (IoT) в спальні відкриваються електронні вікна на сонячних батареях і, поки світлочутливі дисплеї відображають змонтоване відео заходів сонця на пляжі під час вашої нещодавньої відпустки, грає ніжна музика.
Ваш душ використовує мало води і мила. Він переробляє побутові стічні води і повертає надлишкове тепло до інтегрованої операційної системи будинку. Поки ви одягаєтеся, ваш "розумний помічник" показує розклад на день і програє вашу улюблену музику (...).
Коли настає час йти, система транспорту за запитом пропонує три машини, які вже чекають на вас, вашого чоловіка і ваших дітей. На дорогах безпілотні автомобілі та вантажівки рухаються з математичною точністю, без заторів, техобслуговування і дорожньої злості. Показник аварій наближається до нуля.
Дорогою ви телефонуєте в компанію R&D, яка завершує роботу в Шанхаї. Ваше зображення в натуральну величину проектується в Інноваційному центрі Китаю, і ваші колеги бачать вас так, ніби ви сидите в кімнаті (...).
Ви переглядаєте хмарні дані з центру обробної промисловості в Шеньчжені вашого пілотного проекту в Сан-Дієго і від команди тестувальників в Мельбурні. Весь цей масив даних збирався в режимі реального часу з кожного виду обладнання та був прекрасно презентований штучним інтелектом вашої компанії. Всіма об'єктами керує складна платформа прогнозуючого аналізу.
Це майбутнє настане раніше, ніж вам здається.
Ось п'ять технологій, що мають непогані шанси вплинути на ваше повсякденне життя до 2030 року:
  • Попрощайтеся з екранами: сучасна гарнітура віртуальної реальності використовується для розваги покупців, але при цьому вона громіздка та ізолююча. В майбутньому дисплей світлового поля може повністю виключити необхідність гарнітури, проектуючи 4D-зображення безпосередньо на вашу сітківку (...)
  • Привітайте свого нового хатнього улюбленця Кріспі: CRISPR (Continuous Regularly Interspersed Short Palindromic Repeats) - це спосіб біохіміків сказати, що ми можемо дешево і без збоїв коригувати гени. Сьогодні любителі котів хочуть екзотичні породи на кшталт тойгера. Завтра вашим домашнім улюбленцем може бути генетично модифікований тигр розміром із звичайну кішку. Якщо регулюючі органи заборонять технології CRISPR, по всьому світі будуть процвітати підпільні лабораторії, оскільки батьки прагнутимуть усунути генетичні відхилення або дати своїм дітям спадкову перевагу в школі та житті. Це створить нові види нерівності та стигматизації. Злочинність і торгівля людьми набудуть нових форм підступності, оскільки генетична ідентифікація більше не зможе бути підтверджена.
  • Біовиробництво - вирощування органів і хмарочосів. Можливо, єдина революційна зміна піде слідом за еволюцією в генній інженерії, коли бактерії, водорості та інші клітини стануть фабриками завтрашнього дня. Якщо вам подобається ідея вегетаріанства, але ви любите м'ясо, можливо, ви зможете бути "деганом" та їсти тільки те м'ясо, яка було вироблене без вбивства. Сьогодні такі компанії як Beyond Meat і Memphis Meats вдосконалюють білок, який не потребує вбивства. Уявіть, собі безневинний стейк з корисними омега-3 жирними кислотами замість холестерину. Завтра такі продукти як автомобільні каркаси можуть бути зіткані з графенового і павукового шовку, або каркаси хмарочосів, вирощені від фундаменту до небес армією мікроскопічних створінь з мінімальним втручанням людини.
  • Реклама - необхідне зло: хтось повинен заплатити за всі ці зміни. Реклама залишиться у формі таргетованих оголошень. Ваші комунікаційні пристрої можуть стати безкоштовними або субсидуватися. Але у вас не буде можливості скасувати рекламу, не заплативши за це (...).
  • Століття імплантів: у міру того, як змінюється світ, вчені вірять, що мозок людини продовжить рости, як і тривалість життя, а наші культури продовжать розвиватися і змішуватися в міру того, як ми будемо адаптуватися до нового середовища. Сьогодні зір вже може стати в два рази кращим за допомогою ексимерного лазера, сягаючи показника 20/10. Завтра ви зможете додавати інфрачервоні об'єктиви до свого зору, підвищивши гостроту до 20/1 (вважається, що гострота зору яструбів 20/5 або 20/4). Сьогодні у нас є переносні прилади, які можуть визначити магнітну північ і дати можливості, подібні до сонарної системи (корисно для людей з вадами зору)...
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...