"50 тисяч для Путіна - не втрати": Жданов поділився міркуваннями щодо контрнаступу та ймовірних провокацій із території Білорусі (відео)

Армія Російської Федерації деградує, а Збройні сили України своїми активними діями на півдні її демілітаризують, переконаний військовий експерт Олег Жданов. В інтерв'ю Радіо НВ він пояснив, що відбувається на південному та східному фронтах війни, яку провокацію російський диктатор Володимир Путін з свої Генштабом готують на території Білорусі та як посилюється українська протиповітряна оборона, передають Патріоти України.

— Досить активні контрнаступальні дії ЗСУ на півдні розпочалися близько тижня тому. Які висновки ви зробили щодо того, що відбулося за цей час?

— Ми спробували на міцність оборону противника і вона виявилася не такою міцною, як про неї говорили. Тому ми отримали успіх і розвиваємо його сьогодні. Я поки що притримуюсь такої [думки].

Іноземні ЗМІ говорять про те, що там іде активний контрнаступ. У будь-якому випадку є успіх і ми звільняємо території, наші міста.

— Є такий трошечки вакуум в українських медіа, бо було розпорядження з боку Міноборони, що ми нічого про це не говоримо. Дуже дивно, що іноземні медіа публікують багато інформації щодо цього. На думку американського Інституту вивчення війни, метою контрнаступу ЗСУ на півдні є не повернення захоплених територій, а деградація російської армії. Як ви оцінюєте таку заяву?

— Швидше за все, демілітаризація російської армії. Армія деградує не тільки на південнобузькому напрямку, а взагалі в Російській Федерації. Я маю на увазі як в якості особового складу, так і в якості техніки та озброєнь. Говорити про якусь модернізовану російську армію на сьогодні, я думаю, вже не варто.

— Видання Politico пише, що бліцкригу Збройних сил України на Херсонщині не буде. Як вважають їхні експерти, для цього в Україні замало ресурсів, і пріоритет не той, адже Київ прагне зберегти якомога більше інфраструктури на своїх землях, зокрема не допустити руйнації Херсона. А це ви як оцінюєте?

— Ми ніколи не розраховували на бліцкриг. Ми завжди говорили, що звільнення наших територій — це буде дуже кропітка робота наших Збройних сил і силових структур щодо знищення ворога та звільнення наших територій.

Тому я навіть здивований, звідки вони взяли це. Мабуть, переплутали з російською армією — тільки вона воює на бліцкригах. Згадайте Грузію 2008 року, наш початок війни: вони всюди хочуть отримати бліцкриг. Ми — ні. Ми працюємо планово, рівномірно і поступово.

— Минулого тижня бачили дуже потужну дезінформаційну кампанію з Росії: тисячу танків наших вони знищили, якусь кількість тисяч особового складу. Незалежне російське видання Медуза написало аналітичну статтю, яка, як мені здалося, базувалася на цій інформації з кремлеботських ресурсів. Вони роблять це для внутрішнього ринку чи також для нас?

— Вони роблять це для внутрішнього ринку насамперед, тому що у них дуже давно немає жодних переваг і перемог. Для них дуже важливо хоч трошки підняти статус цієї «спеціальної операції» серед суспільства, тому вони використовують будь-яку нагоду.

А тут ми, на жаль, трохи просіли в інформаційному плані .Ми сьогодні з вами даємо спростування того, що це не відповідає дійсності. Ми трохи прогавили цю інформаційну ініціативу — треба було не давати приводу російській пропаганді розганяти цю інформацію щодо того, що вони щось там перемогли.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Арестович зробив похмурий прогноз щодо ситуації зі світлом

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:40

Колишній радник Офісу президента та військовий експерт Олексій Арестович зробив прогноз щодо можливих віялових відключень світла. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "Взимку, якщо ми не встигнемо нічого зробити до цього моменту, ...

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...