7 помилок щоденного раціону, які прискорюють старіння

Помилки у харчуванні, яких слід уникати, якщо ви не хочете швидко старіти.

Кожна людина мріє якомога довше зберегти молодість і здоров'я. Щоб добре виглядати і відчувати себе краще вчені рекомендують звернути увагу на те, що щодня буває у вас в тарілці.

Як пише портал Livestrong, їжа може допомогти або навпаки, нашкодити здоров'ю, особливо сильно вона впливає на людей в середньому віці і старше. Дієтологи розповідають про найбільш розповсюджені помилки в харчуванні, які можуть прискорити процес старіння, інформують Патріоти України.

1. Занадто багато натрію. Велика частина натрію міститься в перероблених упакованих продуктах харчування і в їжі, яка подається в ресторанах і кафе, зазначає американський Центр з контролю і профілактиці захворювань. Надлишок натрію в організмі може викликати гіпертонію і збільшити ризик захворювань серця.

У день рекомендується 2300 міліграмів натрію. Щоб не перевищити дозу, потрібно менше харчуватися не вдома і звертати увагу на інформацію на етикетках продуктів.

Якщо ж доводиться з'їсти продукт з високим вмістом натрію, його краще поєднувати з тими, які містять калій. Наприклад, банани, солодка картопля і шпинат можуть нейтралізувати натрій.


2. Відмова від усіх жирів. Жири необхідні для підтримки зростання клітин, захисту органів і допомоги в засвоєнні деяких поживних речовин. Краще обмежити насичені жири, які підвищують рівень поганого холестерину, але повністю виключати жири не рекомендується. За даними клініки Клівленда, дотримання дієти, багатої омега-3, може знизити ймовірність розвитку когнітивних проблем, деяких типів раку і захворювань очей. Кращі джерела цих жирів містять у собі лосось, волоські горіхи, лляне насіння і сардини.

3. Надлишок цукру. Прихований цукор міститься в багатьох продуктах - від печива до кетчупу. Занадто багато цукру в раціоні підвищує тиск, збільшує ризик діабету, серцевого нападу та розвитку жирової хвороби печінки, зазначає Harvard Health Publishing. Різні хвороби завчасно зношують організм, що відбивається не тільки внутрішньо, але й на зовнішності.

4. Дефіцит білка в раціоні. Після 30 років, згідно з дослідженнями, людина починає втрачати до 5% м'язів протягом 10 років. Це може привести до більшої слабкості і меншою рухливості. Більш того, іноді з віком здатність тіла розщеплювати і синтезувати білок знижується, а це означає, що може знадобитися ще більше білка для потреб організму. Цей елемент збільшує працездатність і фізичну активність у літніх чоловіків.


5. Недолік клітковини. Нормальний рівень клітковини в організмі допомагає шлунково-кишковому тракту добре функціонувати, підтримуючи здорові бактерії і запобігаючи накопиченню токсинів, які можуть привести до раку. Згідно з даними міністерства сільського господарства США, клітковина також необхідна для здоров'я серця.

6. Економія на овочах і фруктах. Саме фрукти і овочі мають безліч корисних і поживних якостей, необхідних для здоров'я організму. Їх недолік пов'язують з ризиком діабету, серцевих захворювань і деякими видами раку. Овочі і фрукти володіють протизапальними властивостями, містять багато вітамінів, мінералів і антиоксидантів.

7. Зловживання алкоголем. Велика кількість міцних напоїв підсилює процес старіння. Це сприяє розвитку раку, ураження печінки, імунної системи, втрати пам'яті, розвитку гіпертонії, хвороб серця і багатьом іншим небезпечних станів.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Українські партизани розвідали одну з найбільших баз окупантів у Джанкої

неділя, 28 квітень 2024, 14:03

Агенти партизанського руху "Атеш" розвідали одну з найбільших нафтобаз росіян у тимчасово окупованому Джанкої. Об’єкт під посиленою охороною. Про це інформує рух "Атеш", передають Патріоти України. Партизани зазначили, що протягом багатьох місяців, ще ...

"Проблема, що зростає": Що довше Україна тягне з мобілізацією, то менш імовірним стає контрнаступ, - The Washington Post

неділя, 28 квітень 2024, 13:28

Довгоочікуване отримання допомоги від США допоможе Україні зупинити наступ Росії найближчими місяцями, але гостра нестача військ і перевага Москви у вогневій потужності означають, що Київ навряд чи зможе піти в наступ щонайменше до 2025 року. Про це пи...