
Кожна людина мріє якомога довше зберегти молодість і здоров'я. Щоб добре виглядати і відчувати себе краще вчені рекомендують звернути увагу на те, що щодня буває у вас в тарілці.
Як пише портал Livestrong, їжа може допомогти або навпаки, нашкодити здоров'ю, особливо сильно вона впливає на людей в середньому віці і старше. Дієтологи розповідають про найбільш розповсюджені помилки в харчуванні, які можуть прискорити процес старіння, інформують Патріоти України.
1. Занадто багато натрію. Велика частина натрію міститься в перероблених упакованих продуктах харчування і в їжі, яка подається в ресторанах і кафе, зазначає американський Центр з контролю і профілактиці захворювань. Надлишок натрію в організмі може викликати гіпертонію і збільшити ризик захворювань серця.
У день рекомендується 2300 міліграмів натрію. Щоб не перевищити дозу, потрібно менше харчуватися не вдома і звертати увагу на інформацію на етикетках продуктів.
Якщо ж доводиться з'їсти продукт з високим вмістом натрію, його краще поєднувати з тими, які містять калій. Наприклад, банани, солодка картопля і шпинат можуть нейтралізувати натрій.

2. Відмова від усіх жирів. Жири необхідні для підтримки зростання клітин, захисту органів і допомоги в засвоєнні деяких поживних речовин. Краще обмежити насичені жири, які підвищують рівень поганого холестерину, але повністю виключати жири не рекомендується. За даними клініки Клівленда, дотримання дієти, багатої омега-3, може знизити ймовірність розвитку когнітивних проблем, деяких типів раку і захворювань очей. Кращі джерела цих жирів містять у собі лосось, волоські горіхи, лляне насіння і сардини.
3. Надлишок цукру. Прихований цукор міститься в багатьох продуктах - від печива до кетчупу. Занадто багато цукру в раціоні підвищує тиск, збільшує ризик діабету, серцевого нападу та розвитку жирової хвороби печінки, зазначає Harvard Health Publishing. Різні хвороби завчасно зношують організм, що відбивається не тільки внутрішньо, але й на зовнішності.
4. Дефіцит білка в раціоні. Після 30 років, згідно з дослідженнями, людина починає втрачати до 5% м'язів протягом 10 років. Це може привести до більшої слабкості і меншою рухливості. Більш того, іноді з віком здатність тіла розщеплювати і синтезувати білок знижується, а це означає, що може знадобитися ще більше білка для потреб організму. Цей елемент збільшує працездатність і фізичну активність у літніх чоловіків.

5. Недолік клітковини. Нормальний рівень клітковини в організмі допомагає шлунково-кишковому тракту добре функціонувати, підтримуючи здорові бактерії і запобігаючи накопиченню токсинів, які можуть привести до раку. Згідно з даними міністерства сільського господарства США, клітковина також необхідна для здоров'я серця.
6. Економія на овочах і фруктах. Саме фрукти і овочі мають безліч корисних і поживних якостей, необхідних для здоров'я організму. Їх недолік пов'язують з ризиком діабету, серцевих захворювань і деякими видами раку. Овочі і фрукти володіють протизапальними властивостями, містять багато вітамінів, мінералів і антиоксидантів.
7. Зловживання алкоголем. Велика кількість міцних напоїв підсилює процес старіння. Це сприяє розвитку раку, ураження печінки, імунної системи, втрати пам'яті, розвитку гіпертонії, хвороб серця і багатьом іншим небезпечних станів.

За даними російських пабліків, у Кстово Нижньогородської області РФ після нічної атаки дронів виникла пожежа в промисловій зоні в районі нафтобази "Лукойла" і нафтохімічного заводу, вражено також нафтохімічний завод в Башкирів та промисловий об'єкт в Л...
Яремин день вважається одним із найбільш енергетично важких у році. Традиційно на Ярему українці намагалися без поважної потреби нікуди не виходити і не починати нових справ. 4 листопада (17 листопада за старим стилем) - день пам'яті преподобного Іоани...