880 000 українців свідомо відмовилися від безпеки своїх персональних даних та навіть банківської таємниці заради копійчаних подачок з барського плеча, - журналіст

"Ой, а шо ся стало? З проєкту бюджету країни на 2025 рік чомусь зникли кошти на програму "Національний кешбек" в Дії. Для усіх критично розумних небайдужих громадян ця ідея була очевидно популістською від початку", - пише блогер та правник Костянтин Корсун на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"І спрямована ця афера лише на залучення більшої кількості користувачів у вс*ату Дію, граючи на печерних інстинктах жадоби безплатного сиру. "Національний кешбек" - це буквально гречка в цифровій формі. У мене питання до тих добродіїв, які розраховували на дрібну халяву від держави: ви серйозно сподівалися обдурити найбільшого шулера?

І таких хитрос*аких за тиждень з 2 по 9 вересня набігло аж 880 тисяч.

Це 880 000 українців, які свідомо відмовилися від безпеки своїх персональних даних та навіть банківської таємниці заради копійчаних подачок з барського плеча.

А потім рівно ці ж самі люди будуть дивуватися, звідки шахраї знають усі їхні персональні дані: так ви ж самі їм все дали, зареєструвавшись у Дії. Яку росіянське ГРУ успішно хакнуло ще у січні 2022.

Але повернемося до "національного кешбеку": халявщиків розвели, як кроликів. Свою приватність вони вже віддали, а натомість отримали приблизно дулю з маком. Тобто їх кинули, якщо вже зовсім просто.

До того ж, коли почуєте слова на кшталт "захист вітчизняного виробника" - це майже завжди корупційна змова між топчиновниками та деякими бізнесменами. А для економіки подібний протекціонізм — це знищення здорової конкуренції, без якої економіка починає хворіти. Дозволити собі таке можуть лише дуже профіцитно-багаті держави, які свідомо жертвують ринковістю економіки заради популізму та утримання при владі. Але такі жерти завжди обмежені і мають наслідки, бо є ризик скотитися в соціалізм та втратити ринкову економіку як таку, а потім і країну загалом. У сучасних українських реаліях колосального дефіциту бюджету та ще більшого зовнішнього боргу, запускати пряму роздачу коштів "населенню" - тактика або самогубця, або дурачка якогось.

Мабуть, хтось у Кабміні про щось подібне здогадався, і фінансування цього відвертого зловживання владою заради політичних дивідендів – зникло. Життя все ж виявилося дорожчим за дешевий самопіар цифрових аферистів. Або більш реалістична версія: хтось із західних партнерів поцікавився у Кабміну, чи не їли вони там рибного супу?

Загалом же проєкт Дія буде вписано в усі підручники як найбільшу технологічну аферу, реалізовану офіційними органами державної влади.

Як скоро це станеться – залежить від багатьох факторів, у тому числі від "простих людей", які не встановлюватимуть або якнайшвидше видалятимуть зі свого смартфона "Дію".

Бо це колосальний обман та імітація реформ. Яких насправді й не планувалося. Просто старе лайно часів Януковича "5-6 менеджерів" загорнули у нову цифрову обкладинку.

До того ж знесення Дії підвищить рівень персональної кібергігієни, +10 в карму та +20 до самоповаги. А гроші треба вже якось самостійно заробляти, без подачок".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...