"А чи бачить вона себе церквою?": Навіщо РПЦ потрібна війна, - Олеся Яхно

"Натрапила випадково на інтерв'ю протодиякона Кураєва (якого РПЦ позбавила сану) на одному з каналів. Серед іншого, йшлося про те, навіщо РПЦ війна і звідки взялася вся ця скрепність. І оскільки РПЦ від початку війни стала ідеологічним посібником рос. влади у її агресивному курсі, то інтерв'ю послухала", - пише політолог Олеся Яхно на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Декілька формулювань:

1. Церква не має толерантності/фільтра до інформаційної інфекції (пропаганди), що ставить питання про її співучасть у моральній катастрофі російського суспільства.

2. Притулитися до влади, культура подарунка та служити собі (це було про Кирила).

3. Поліцейські капелани РФ з колективним фото біля погруддя Дзержинського і як вижити всередині церкви (про ситуацію всередині РПЦ взагалі).

4. Канонічна зухвалість Варфоломія у 2018 році показала, що православ'я може бути живим. Цієї євангельської свободи заради людини немає в Онуфрія (про автокефалію української церкви).

Навіть частина цих формулювань говорить про те, що в результаті бумеранг полетить і в РПЦ. І вся ця боротьба із зовнішнім «сатанізмом» обернеться необхідністю самоочищення та кардинального перетворення всередині самої РПЦ, якщо вона взагалі бачить себе церквою".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Те, що раніше на Банковій та з трибуни ВРУ називали «російським ІПСО» сьогодні є вже «загрозою для нашої енергетичної системи» - Lana Zerkal

п’ятниця, 27 вересень 2024, 19:45

Не можу пройти повз «несподіваний» розвиток сюжету у політичному сезоні, який щойно почався. Ось, що ви могли не помітити: . Те, що раніше на Банковій та з трибуни ВРУ називали «російським ІПСО» сьогодні є вже «загрозою для нашої енергетичної системи»...

Як росія воюватиме з НАТО

п’ятниця, 27 вересень 2024, 19:07

У нас часто дивуються, чому «на Заході не розуміють, що Україна їх закриває собою від росії». Справа в тому, що на Заході так не вважають. Країни НАТО звикли покладатися на військову та економічну міць США, силу Альянсу, і не бачать для росії (навіть п...