А як же санкції? Росія у 2023 році закупила мікросхем зі США та Європи на $1 млрд, - журналістське розслідування

Країна-агресор Росія, незважаючи на санкції, у 2023 році імпортувала мікросхеми, виготовлені американськими та європейськими компаніями, на суму понад $1 млрд. Більшість заборонених технологій потрапляє до РФ шляхом реекспорту з третіх країн, включно з Китаєм, Туреччиною та ОАЕ. Про це йдеться у матеріалі видання Bloomberg, передають Патріоти України.

Журналісти пишуть, що одержали засекречені дані російської митної служби. Отримана інформація свідчить про те, що більш як половину імпортованих напівпровідників та інтегральних схем за перші дев'ять місяців минулого року було виготовлено американськими та європейськими компаніями.

До них входили компанії Intel Corp, Advanced Micro Devices та Analog Devices Inc., а також європейські компанії Infineon Technologies AG, STMicroelectronics NV та NXP Semiconductors NV. У топ-20 також потрапили невелика кількість китайських виробників і тайванська Realtek Semiconductor Corp.

Водночас, як ідеться у статті, немає жодних доказів того, що ці компанії порушили законодавство. Однак, хто саме експортував технології до Росії, в даних не вказано.

Самі ж компанії заявили, що не співпрацюють із країною-агресором з початку її повномасштабного вторгнення в Україну та повністю дотримуються санкцій, введених проти цієї країни за її агресію.

Представники компаній сказали, що працюють над протидією незаконному витоку товарів, зокрема спільно з відповідними органами.

Як пише видання, завдяки тому, що Росія навчилася обходити санкції, у країні продовжують виробляти бойові танки й інше озброєння, включно з ракетами.

"Більшість заборонених технологій потрапляє до Росії шляхом реекспорту з третіх країн, включаючи Китай, Туреччину та Об'єднані Арабські Емірати. США та ЄС працюють над тим, щоб заблокувати ці маршрути, приділяючи особливу увагу списку високопріоритетних так званих товарів подвійного призначення та передових товарів, виявлених у російській зброї в Україні або які мають вирішальне значення для її виробництва", – вказано у матеріалі.

Журналісти додали, що загалом митні дані показали, що за перші дев'ять місяців 2023 року Росія імпортувала чипів на суму $1,7 млрд, зокрема 20 компаній на суму $1,2 млрд. На частку дрібних виробників, зокрема з Європи та США, ймовірно, припадають чипи на суму $500 млн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 20 травня. Обережно з ножами та іншими гострими предметами

понеділок, 20 травень 2024, 7:05

Православна церква України 20 травня за новим стилем вшановує пам'ять мучеників Фалалея, Олександра та Астерія. За старим стилем сьогодні згадують явлення в небі Хреста Господнього в Єрусалимі. . 20 травня наші предки займалися посівом огірків. Для ці...

Дивне в замаху на Фіцо. Замішані російські спецслужби - Снєгирьов

понеділок, 20 травень 2024, 6:15

Замах на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо влаштував місцевий письменник Юрай Цинтула, який пов'язаний з проросійськими силами. А західні спецслужби незадовго до замаху попереджали, що Росія готує провокації по всій Європі. Що задумав Путін? Про...