"А нас то за что?!": Потужні обстріли Бєлгородщини схвилювали Кремль. Москва декларує намір захопити північ Харківщини, на що сил не має, - ISW

Окупанти мають надію, що створення так званої "буферної зони" врятує Бєлгородську область від обстрілів.

Аналітики вважають, що російські військові нині здатні провести лиш тактичні дії в Харківській області

Росіяни відновили заклики до широкомасштабної наступальної операції в Харківській області для створення "буферної зони" з Бєлгородською областю. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що це робиться незважаючи на нездатність російських військових провести операцію із захоплення значної території в Харківській області в найближчій перспективі.

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив 9 січня, що російські війська зроблять усе можливе, щоб не допустити обстрілів Бєлгородської області з боку України. Російські джерела, на тлі заяви речника Кремля, закликали російські війська створити "буферну зону" глибиною до 15 кілометрів у Харківській області, щоб відсунути українські РСЗВ та артилерію від кордону з Бєлгородською областю.

Російські ультранаціоналісти регулярно закликали до подібної операції влітку 2023 року на тлі широкого невдоволення транскордонними рейдами проукраїнських сил у Бєлгородську область.

ISW називає це масштабною операцією, що вимагає угруповання сил, набагато більшого і значно краще забезпеченого ресурсами, ніж війська, які зосереджені вздовж усього кордону з Україною, а найменше - в Бєлгородській області.

Аналітики вважають, що російські військові нині здатні провести лиш тактичні дії в Харківській області. І вони слугуватимуть для відвертання уваги та фіксації українських сил від можливих російських оперативних зусиль на Куп'янському напрямку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва прочитана з чистою душею допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...