А ви це знали? Чому за часів СРСР фарбували сходинки тільки по краях

Можливо, ви задумувалися над тим, чому сходинки за часів СРСР фарбували тільки по краях. Найчастіше смуги фарби підбирали під колір стін. Давайте розбиратися, передають Патріоти України.

Версія 1: зручність

Вважається, якщо фарбою будуть покриті лише края сходинок, то прибирання в під'їзді значно скорочується. Вся справа в тому, що замітати сміття простіше саме з профарбованих ділянок, ніж зі звичайних кам'яних сходів. Та й бруд, як правило, скопичується саме по краях.

Версія 2: краса

Існує думка, що в радянські часи співробітники ЖЕКів вважали, що сірі сходи мають надто похмурий вигляд. А тому було вирішено додати трішки яскравості.

Ще один варіант — колись, коли фарбували стіни, то фарба стікала з них на сходи, що пізніше мало не надто естетичний вигляд. Тому вирішили, що потрібно додатково зафарбовувати ще й края сходинок у той самий колір, що і стіни. Так би мовити для симетрії.

Версія 3: червона доріжка

Знайшлася на просторах Мережі й така думка, що в радянські часи існувала традиція стелити червону доріжку, коли з офіційним візитом прибував якийсь чиновник. А щоб з-під килима не виглядали сірі сходи, які були надто похмурими, то вирішили зафарбовувати края сходинок в більш яскраві кольори. Оскільки візити могли бути несподіваними, то вирішили просто таким чином покривати фарбою сходинки в усіх будинках, тому що часу, щоб це зробити перед самим приїздом не було.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...