А ви це знали? Навіщо в СРСР до пива додавали сіль

Зараз ми знаємо, що найкраще пиво – це те, яке не містить зайвих домішок, а поціновувачі часом навіть гребують фільтрованими сортами. Проте в часи СРСР такого різноманіття видів пінного напою не було, тому його вживали, посипавши краї кружки сіллю. Навіщо так робили, дізнавався OBOZ.UA. Виявляється, причин могло бути декілька. І всі вони типово "совкові", передають Патріоти України.

Відсутність закусок

Щоби краще розкрити смак пива, його радять вживати з відповідними закусками – м’ясними джеркі, горішками, рибою і навіть певними солодощами, якщо йдеться про справжніх пивних гурманів. Всіх цих смаколиків у СРСР просто не існувало. Тому сіль заміняла закуску.

Гіркий присмак

Радянське пиво якісним назвати було не можна. Найчастіше його описували, як кисле. А ще в напої нерідко була присутня неприємна гіркота. Не така, як у темних сортах напою, що робить їх особливими. А така, що псувала смак. Сіль допомагала заглушити цю гіркоту.

Занадто висока піна

Радянське пиво на додачу часто занадто сильно пінилось. Це було на руку продавцям, які продавали менше напою і могли "наварити" на такому шахрайстві трошки грошей собі у кишеню. За допомогою солі буцімто можна було осадити цю піну. Та вимагати долити в кухоль необхідний обсяг.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

А ви це знали? Навіщо в СРСР до пива додавали сіль

субота, 19 жовтень 2024, 8:44

Зараз ми знаємо, що найкраще пиво – це те, яке не містить зайвих домішок, а поціновувачі часом навіть гребують фільтрованими сортами. Проте в часи СРСР такого різноманіття видів пінного напою не було, тому його вживали, посипавши краї кружки сіллю. Нав...

Народні прикмети на 19 жовтня. Цього дня українці спрадавна готували різні страви з куркою

субота, 19 жовтень 2024, 7:05

Православне свято 19 жовтня за новим церковним календарем (1 листопада за старим) - день пам'яті пророка Іоїля, святого мученика Уара і з ним семи вчителів християнських, а також блаженної Клеопатри і сина її Іоанна. Також цього дня - Димитріївська бат...