Зараз ми знаємо, що найкраще пиво – це те, яке не містить зайвих домішок, а поціновувачі часом навіть гребують фільтрованими сортами. Проте в часи СРСР такого різноманіття видів пінного напою не було, тому його вживали, посипавши краї кружки сіллю. Навіщо так робили, дізнавався OBOZ.UA. Виявляється, причин могло бути декілька. І всі вони типово "совкові", передають Патріоти України.
Відсутність закусок
Щоби краще розкрити смак пива, його радять вживати з відповідними закусками – м’ясними джеркі, горішками, рибою і навіть певними солодощами, якщо йдеться про справжніх пивних гурманів. Всіх цих смаколиків у СРСР просто не існувало. Тому сіль заміняла закуску.
Гіркий присмак
Радянське пиво якісним назвати було не можна. Найчастіше його описували, як кисле. А ще в напої нерідко була присутня неприємна гіркота. Не така, як у темних сортах напою, що робить їх особливими. А така, що псувала смак. Сіль допомагала заглушити цю гіркоту.
Занадто висока піна
Радянське пиво на додачу часто занадто сильно пінилось. Це було на руку продавцям, які продавали менше напою і могли "наварити" на такому шахрайстві трошки грошей собі у кишеню. За допомогою солі буцімто можна було осадити цю піну. Та вимагати долити в кухоль необхідний обсяг.
1. Склад сил і засобів противника. На цьому напрямку командування противника зосередило та розгорнуло угруповання військ (УВ) "Центр". Його основу складають частини та з'єднання двох загальновійськових армій (ЗВА) Центрального військового округу (ЦВО) ...
"Нещодавно у мережі засвітили фото нової малогабаритної ракети перехоплення до російського ППО "панцир" у Підмосков'ї. Вартість - менше $20 тис. Конструкція - найпростіша. Але замість 12, як раніше, - цих ракет "панцир" може випустити 48. Ідеально для ...