
Зараз ми знаємо, що найкраще пиво – це те, яке не містить зайвих домішок, а поціновувачі часом навіть гребують фільтрованими сортами. Проте в часи СРСР такого різноманіття видів пінного напою не було, тому його вживали, посипавши краї кружки сіллю. Навіщо так робили, дізнавався OBOZ.UA. Виявляється, причин могло бути декілька. І всі вони типово "совкові", передають Патріоти України.
Відсутність закусок
Щоби краще розкрити смак пива, його радять вживати з відповідними закусками – м’ясними джеркі, горішками, рибою і навіть певними солодощами, якщо йдеться про справжніх пивних гурманів. Всіх цих смаколиків у СРСР просто не існувало. Тому сіль заміняла закуску.
Гіркий присмак
Радянське пиво якісним назвати було не можна. Найчастіше його описували, як кисле. А ще в напої нерідко була присутня неприємна гіркота. Не така, як у темних сортах напою, що робить їх особливими. А така, що псувала смак. Сіль допомагала заглушити цю гіркоту.
Занадто висока піна
Радянське пиво на додачу часто занадто сильно пінилось. Це було на руку продавцям, які продавали менше напою і могли "наварити" на такому шахрайстві трошки грошей собі у кишеню. За допомогою солі буцімто можна було осадити цю піну. Та вимагати долити в кухоль необхідний обсяг.
"Причина у всіх цих, хто зі щирим нерозумінням питає: "А ти що, не міг порєшать?". У глибокому тилу вже давно нестерпно для військового, який щойно з окопів", - пише публіцистка та громадська діячка Лариса Волошина на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбу...
"Друзі, я постараюся сьогодні коротко розповісти не стільки про ситуацію на конкретних ділянках, скільки про перспективи. Саме про ті перспективи, якими нам і Заходу (не тільки Вашингтону) найближчими днями почнуть морочити голову. У принципі, вже почи...