"Адам" на стежці війни: Тероборонівці поблизу Бахмута влаштували справжнє полювання на російські 120-мм 2С9 "Нона-С"

За декілька днів окупанти втратили одразу дві таких системи

Бійці 128-го батальйону територіальної оборони спільно зі зведеною тактичною групою "Адам" успішно демілітаризували 120-мм самохідну універсальну артустановку 2С9 "Нона-С" російського окупаційного війська.

Російську зброю вполювали в селі Кліщіївка поблизу Бахмута, що в Донецькій області – і це не вперше за останні дні, коли бійці територіальної оборони нищать російську "Нону".

Так, декілька днів тому було опубліковане відео з "демілітаризацією" ще однієї російської 120-мм артустановки в тій же Кліщіївці – як відзначають у зведеній тактичній групі "Адам", за цією машиною ганялися декілька днів.

В обох ситуаціях внаслідок влучних ударів російські машини отримали серйозні пошкодження. Згідно з даними порталу Oryx, з цими двома машинами з початку повномасштабного вторгнення російське окупаційне військо втратило щонайменше 27 таких машин, з яких п’ять – трофейні.

Загалом у контексті використання 2С9 "Нона-С" на полі бою можна згадати епізод ще за липень 2022 року, коли бійці ЗСУ ефективно "клацали" танки рашистів цією артустановкою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Підривають ППО: ЗСУ готують “подарунок” на інавгурацію Путіна, - Снєгирьов

понеділок, 29 квітень 2024, 4:15

Краснодарський край Росії у ніч проти 27 квітня атакували безпілотники. Попередньо, удари було завдано по НПЗ "Словʼянськ-ЕКО", бітумному заводу, Ільському НПЗ і низці інших об'єктів. Після атаки на деяких об'єктах виникла пожежа. Також повідомляється ...