Адміністрація Байдена боїться наслідків, якщо контрнаступ ЗСУ не вдасться, - західні ЗМІ

Адміністрація Байдена "тихо готується" до того, що якщо весняний контрнаступ України не виправдає очікувань, критики всередині Штатів та союзники за кордоном стверджуватимуть, що Вашингтон "теж не впорався". Про це повідомляє Politico, передають Патріоти України.

Публічно адміністрація Джо Байдена заявила про непохитну підтримку Україні, пообіцявши забезпечувати її зброєю та надавати фінансову допомогу. Але якщо контрнаступ ЗСУ принесе "обмежені здобутки", американські чиновники приватно висловили побоювання, що вони зіткнуться "з двоголовим монстром, що атакує їх з "яструбиною" та "голубиною" сторін спектру".

Одна сторона у Вашингтоні скаже, що Україна могла б отримати успіх, якби адміністрація дала Зеленському все, що він просив, а саме ракети більшої дальності, винищувачі та більше засобів ППО. Інша сторона стверджуватиме, що недоліки України доводять, що вона не може повністю витіснити Росію зі своєї території.

Це навіть не враховує реакції союзників Америки, головним чином у Європі, які можуть вважати мирні переговори між Україною та Росією більш привабливим варіантом, якщо Київ не зможе довести, що перемога не за горами.

Всередині адміністрації Байдена чиновники наголошують, що роблять усе можливе, щоб весняний наступ ЗСУ вдався. Але зачиненими дверима адміністрація хвилюється про те, чого насправді може досягти Україна. США припускають, що Україна може досягти певного прогресу на півдні та сході, але не зможе повторити успіх минулого року.

"Є переконання, що Київ готовий розглянути можливість коригування своїх цілей і більш скромну мету, яку легше було б продати як перемогу", – йдеться у статті.

"Якщо контрнаступ не піде добре, адміністрація Байдена повинна звинувачувати себе в тому, що затримала певні типи озброєнь і допомогу в той час, коли це було найбільш необхідно", — сказав Курт Волкер, спецпредставник з питань України під час президентства Трампа.

Успіх на полі бою або переговори

Контрнаступ, який не виправдає очікувань, також змусить союзників в іноземних столицях задуматися, скільки ще вони можуть допомагати, якщо перемога Києва буде віддалятися.

"Якщо Україна не може виграти на полі бою, неминуче виникає питання про те, чи настав час припинити бойові дії шляхом переговорів", — сказав Річард Хаас, президент Ради з міжнародних відносин. "Це (бойові дії. – Ред.) дорого, у нас закінчуються боєприпаси, у нас є інші непередбачені обставини по всьому світу, до яких потрібно готуватися".

Байден і його головні помічники публічно наголошували, що Зеленський повинен починати мирні переговори лише тоді, коли він буде готовий. Але Вашингтон також повідомив Києву про деякі політичні реалії: в якийсь момент, особливо коли республіканці контролюють Палату представників, темпи допомоги США, ймовірно, сповільняться.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Маневреність" ворогам не допомогла: Окупантів залишили "без колес" на Бахмутському напрямку (відео)

субота, 27 квітень 2024, 22:39

Бійці Державної прикордонної служби України "викладають" практичні уроки піхоті РФ, яка взяла за звичку добиратися до лінії фронту мотоциклами. Про таку хитрість ворога раніше згадували у 92-й окремій штурмовій бригаді, передають Патріоти України. Як п...

Журналіст Роман Цимбалюк пояснив, чому не варто сміятися з російських ток-шоу

субота, 27 квітень 2024, 22:27

Над пропагандистами та їхніми заявами не варто сміятися, оскільки до погроз, які лунають на мільйонну аудиторію, слід ставитися дуже уважно. Таку думку висловив журналіст Роман Цимбалюк в інтерв’ю «Главкому», передають Патріоти України. Журналіст не по...