Адміністрація Байдена міркує над передачею ЗСУ боєприпасів із власних запасів армії США, - ЗМІ

Адміністрація президента США зараз розглядає можливість надання екстреної військової допомоги Україні за рахунок власних запасів американської армії. Цей план зараз "на столі" в Білому домі. Про це заявили поінформовані посадовці газеті The New York Times, передають Патріоти України.

За словами офіційних осіб, такий крок був би короткостроковим заходом, щоб допомогти українським збройним силам, допоки Конгрес не вийде з багатомісячного глухого кута та не затвердить більший пакет військової допомоги Україні.

"Це те, що, як я знаю, є на столі", — сказав сенатор-демократ Джек Рід, який очолює Комітет зі збройних сил в Сенаті. Пан Рід, який нещодавно повернувся з України, сказав, що підтримає такий проміжний захід, "щоб виграти час".

Наразі Пентагон має повноваження передати Україні зброї із власних запасів на загальну суму близько 4 мільярдів доларів. Але в грудні вичерпався окремий фонд, за рахунок якого Пентагон міг одразу поповнювати власні запаси, компенсуючи передане українцям. Відтоді офіційний Вашингтон не наважувався ризикувати готовністю американських військових і позбавляти їх частини складських запасів заради підтримки України.

"Це мислення змінюється, головним чином через дедалі жахливіше становище України на полі бою. Західні офіційні особи та аналітики кажуть, що українські сухопутні сили поступаються [ворогу] за чисельністю особового складу та озброєння, не мають артилерії, зброї протиповітряної оборони та інших боєприпасів, і вони перебувають у, можливо, найнебезпечнішому становищі з часу перших місяців війни", – пише NYT.

Проте деякі чиновники побоюються, що передача Україні боєприпасів за рахунок запасів армії США лише зменшить тиск на Конгрес і знизить шанси на ухвалення нової програми довгострокової допомоги Києву.

Це також піддало б адміністрацію Байдена критиці з боку республіканців, які звинуватять Білий дім у завданні шкоди Сполученим Штатам на тлі зростання глобальної військової напруженості.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...