"Актриса з Харкова працювала в РФ із 2012 по 2022-й, бо... "ніхто згори не пояснив", що це недобре", - Голобуцький

"Натрапив у ФБ на інтерв’ю московської в основному актриси (перше кіно числиться «Русское», 2004) з Харкова Любави Грєшнової, випускниці Київського театрального, що з 2012 і аж до 2022 мешкала в Москві: каже, що продовжувала і під час війни зніматись, бо «ніхто згори не пояснив», що це недобре. І не розуміє, чому саме вона мала відмовлятись від кар’єри і заробітків в РФ, якщо десятки акторів, режисерів, сценаристів спокійно обслуговували російський кінематограф попри війну (хоча в курсі, що та ж Ірма Вітовська жорстко відмовилась одразу і від усілякої співпраці з окупантом)", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

«Це тема для гарної інтелектуальної дискусії. Окей, чому я? А чому, коли продовжували зніматися сумісні проекти оператор не кинув камеру і не сказав: я не буду знімати російського актора? Якось воно було так, я не маю цьому пояснення. Це погано, і ми зараз всі це розуміємо.

Так [це була наша байдужість]. Ну, знаєш, це… Наче нам ніхто не пояснив. Наче хтось зверху не пояснив. Я правда, не можу знайти зараз пояснення цьому. Навіть дивлячись зараз на людей, які для мене є прикладом, якими я захоплююсь, абсолютно проукраїнські, ми не вели з ними такі розмови до 24 лютого.
...Це ж і для мене зараз стало принциповим. Я не розумію, чому раніше не цікавилася політикою. Зараз людина, яка не цікавиться політикою, для мене не існує. Тому що все це привело до того, що ми маємо. Але не можна себе цькувати, не можна цькувати своїх. Не треба постійно шукати винних, шукати причини».
--
Аргументи, в принципі, звичні: от якби всі, тоді б і вона; тут ролі хіба другого плану, а в Москві могла обирати головні (не без сприяння свекра, Володимира Пшеничного, котрий потягнув її і сина Михайла за собою на московські заробітки); не розуміла, не думала, була далека від того («мистецтво поза політикою», це власне воно), не пояснили...
Я уявлення не мав, що така актриса існує, просто випадкове посилання в стрічці. Але погодьтесь, дійсно ж нічого надзвичайного, неочікуваного – все як зі всіма. Їм просто було фіолетово, вони просто заробляли гроші (аргумент працює дотепер – «просто нам треба заробляти» кажуть і виробники запчастин до російського озброєння).
По суті, вона була рядовим комбатантом інформаційного фронту Кремля. Ну, але бодай тепер опритомніла – що, до речі, подужали далеко не всі. Так що вона ще великий молодець в цьому плані.
Що з такими робити? Та, загалом, нічого. Добре, що відкрили для себе таку річ як лояльність до власної держави. Засуджувати? А сенс? Що це дасть?
По суті, єдине, кого треба засуджувати і виставляти вимоги – держава. Бо так, це норма для панівної більшості: їм мають «пояснити». Конкретно держава має пояснити, що таке добре, а що погане. Що прийнятне, а що ні.
Тому нехай собі працюють. Просто такі як Ірма Вітовська і Римма Зюбіна назавжди будуть в одній когорті, а отакі – в іншій".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...