"Але я переконався, що це було далеко від вас": Путін зізнався африканським лідерам, що обстрілював Київ під час їхнього візиту, - ЗМІ

Путін зізнався президенту ПАР Сирілу Рамафосі, що запустив ракети по Києву, у день, коли той разом з іншими африканськими лідерами перебував з візитом в українській столиці. Принаймні так стверджують джерела The New York Times, передають Патріоти України.

Як пише видання з посиланням на наближені до Кремля джерела, коли Україна розпочала свій довгоочікуваний контрнаступ у червні 2023 року, Путін був напруженим і нетерпляче чекав на новини з фронтів. У своїх публічних виступах він став коментатором бою в реальному часі, готовим висувати заперечення щодо поступових успіхів.

«Ворог намагається атакувати. Я вважаю, що у ЗСУ немає шансів», — сказав Путін на сцені Петербурзького міжнародного економічного форуму 16 червня, описуючи битву, яка відбувається «прямо зараз». Якраз у той же день до Києва прибула делегація африканських лідерів, які сподівалися просунути свій мирний план. У певний момент їм довелося йти в укриття через ракетну атаку по столиці.

Наступного дня — 17 червня — вони прибули в Санкт-Петербург. Президент ПАР Сиріл Рамафоса запитав у Путіна, чи справді він атакував українську столицю, коли там були африканські лідери. «Так. Але я переконався, що це дуже далеко від того місця, де ви були», — відповів йому Путін, за словами двох людей, близьких до Рамафоси.

При цьому Путін все ще намагався зіграти роль люб’язного господаря, зокрема взявши лідерів у обідній круїз. Один з членів африканської делегації сказав, що Путін, схоже, був зацікавлений у підготовці каналу для майбутніх переговорів. «Справа не в тому, що я хочу вести переговори. Але я маю підготувати до того, як прийде час, дуже добре продуманий, розумний, придатний канал переговорів», — сказав він, описуючи позицію Путіна.

У червні 2023 року лідери кількох африканських країн висунули свої міркування щодо мирних переговорів між Росією та Україною — так званий африканський мирний план.

Після цього лідери країн Африки побували з візитом у Києві (16 червня), де зустрілись з президентом Володимиром Зеленським, та у Санкт-Петербурзі (17 червня), де мали зустріч з російським диктатором Володимиром Путіним.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...