"Альфа-банк" в Україні раптом став "Сенс банком", який по документам начебто не має стосунку до акціонерів "Альфи", - Тарас Загородній

"Знищення російського бізнесу в Україні – це питання національної безпеки, оскільки у більшості випадків це не бізнес у класичному розумінні, а генерація кешу на нашій території, який потім йде на фінансування та просування інтересів Росії. Всім відомо, що незалежного бізнесу в Росії не існує. Олігархи там – це люди, яким російська держава дала у тимчасове користування активи. Ординська модель бізнесу", - пише економічний аналітик Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Особливо глибокі корені в Україні запустила група компаній «Альфа», яка досі зберігає свою присутність у банківській сфері, телекомунікаціях тощо. Група продовжує бути лояльна російській владі. Зокрема під час нещодавньої зустрічі Путіна з російським бізнесом був присутній один з акціонерів групи «Альфа» - Герман Хан.
Група «Альфа» намагається всіма правдами та не правдами залишитися в Україні. Зокрема «Альфа-банк» раптом став «Сенс банком», який по документам начебто не має стосунку до акціонерів «Альфи». І через своїх лобістів у владі робить все можливе, щоб залишитись в Україні.
Наприклад, зараз менеджмент «Альфи» подав до податкового комітету, який очолює головний борець за добробут українців, шляхом постійного нарощування оподаткування для них, пан Гетьманцев. Оскільки йдеться про поважних людей, а не простих українців, комітет уважно хоче поставитись до побажань «поважних людей».
Цих правок у законопроекті поки що немає, але є ризики, що таки протягнуть. Як це вже часто бувало. І я сподіваюсь, що розголос зупинить це. Суть справи у тому, що ці правки надають надають менеджменту «Альфа-банку» імунітет від будь-яких претензій у випадку націоналізації. Не тільки від питання, як їм працювалося із російськими олігархами (хоча це хороше питання), але і від будь-яких інших: про міскодінг, співпраці із гральним бізнесом, ухиляння від сплати податків, пов’язаного кредитування тощо. Наприклад, там є таке формулювання «Національний банк не застосовує то таких керівників …ознаки небездоганної репутації … у зв’язку із прийняттям ним рішення про виведення з ринку системно важливого банку та/або Фондом рішення про припинення повноважень відповідних керівників.»
В мене багато запитань до менеджменту «Альфа-банку». Наприклад, чи впливали вони на обороноздатність країни? Чи збирали інформацію про економічну та фінансові системи України для російських олігархів та російської влади?
Для мене дивним виглядає ситуація, коли працівники банку російських олігархів можуть подати якісь пропозиції до комітету Верховної Ради. Десятий рік війни, це частина банківської системи «Альфа-груп», банк напряму належить російським олігархам, що знаходяться під українськими та міжнародними санкціями. І ми досі розглядаємо варіанти, в яких вони з нами торгуються".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...

У Києві під час занять у школі обвалилась стеля (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:30

У спеціалізованій школі №155 у Києві під час занять обвалилася підвісна стеля. Ніхто не постраждав. Про це повідомляє Telegram-канал "Реальний Київ", передають Патріоти України. Учні, сидячи на уроках, почули гучний гуркіт з коридору. На щастя, на той ...