Американські експерти вважають, що атаки дронів СБУ мають більший вплив на економіку РФ, ніж санкції західних країн, - Тарас Загородній

"Прочитав свіжу американську пресу про удари по російських НПЗ. Лише одна цитата. СNN вважає, що атаки дронів мають більший вплив на російську економіку, ніж нинішні санкції західних країн! А треба сказати, що стаття вийшла на тлі чергового нашого удару на рекордну відстань", - пише у своєму блозі політолог та економіст Тарас Загородній, передають Патріоти України, та продовжує:

"Бавовна" на НПЗ в Татарстані – це спільна операція СБУ і ГУР. Український далекобійний дрон влучив в установку первинної переробки нафти на НПЗ в Нижньокамську, після чого там виникла пожежа. Потужність цієї установки складала 8 млн тонн нафти – цей завод входить у п'ятірку найбільших НПЗ РФ.

Дрони СБУ за останній час успішно атакували вже 13 нафтопереробних заводів Росії. Причому вони завдають ударів не по сховищах палива, а по дистиляційних установках, де сира нафта переробляється й перетворюється на паливо. Саме тут використано найбільше компонентів західного обладнання, яке Росії вкрай важко замінити. Вдало обрано й час атак: вартість пального зростає на тлі посівної, що завдає додаткової шкоди ворогу.

І про ще один важливий фактор останнього прильоту. Відстань. НПЗ в Татарстані розташований за 1,3 тис. км від лінії фронту. РФ явно не очікувала подібного удару. Російські генерали, зокрема вічно червонопикий генерал Гурульов, у паніці пропонують перевірити, чи не запускають дрони з території Казахстану, і ледь не закликають розпочати там чергову "СВО". Утім, це лірика. А по факту РФ тепер змушена буде прикривати об'єкти, відстань яких від України – понад 1 тис. км. Це вплине на кількість російської ППО, яка задіяна на фронті.

СБУ повідомляє, що "геноцид російських НПЗ" зупиняти не будуть. Упевнений, що будуть і нові рекорди. Однак основний фактор – надзвичайна ефективність цих ударів. "Санкції", які таким чином вводить проти росіян Україна, обійти, очевидно, не вийде".

Джерело: Цензор.НЕТ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...