Американські ракети AMRAAM для ЗСУ: Військовий експерт розповів про їхню головну особливість

Військовий експерт Олег Жданов розповів про американські ракети класу "повітря-повітря" AMRAAM, які США закуплять у тому числі для України, передають Патріоти України.

"Це високоточна, самонавідна ракета. Якщо літак потрапляє у поле видимості цієї ракети, то, природно, вона його досягає. Ухилитися від цієї ракети неможливо, тому що вона має керованість на всіх ділянках траєкторії, особливо на останній ділянці ракета чітко коригує, тримає ціль", - зазначив він.

За словами Жданова, дальність польоту цієї ракети може становити до 180 кілометрів: "Ці ж ракети використовуються у протиракетних комплексах NASAMS, але з дальністю у 40 кілометрів".

Жданов додав, що США замовили ракети AMRAAM різних модифікацій у кількості від півтори до трьох тисяч штук: "Скільки нам дістанеться - подивимося. Будемо сподіватися, що кілька сотень".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...