Американці розповіли про амбітні цілі контрнаступу ЗСУ до кінця року і що нинішній український ривок триватиме до весни

Київ прагне повернути Херсон і більшу частину області ще в 2022 році, включно з материковою частиною Північно-Кримського каналу.

Через тиждень після початку нового контрнаступу українські війська досягають успіхів на півдні, маючи амбітну мету - повернути більшу частину окупованої Росією Херсонщини до кінця року. Про це розповіли високопосадовці США та українські чиновники виданню CNN, передають Патріоти України.

За словами високопоставленого американського чиновника, США спостерігали, як українські сили досягли певного успіху в атаці на російські лінії постачання з наміром відрізати та ізолювати російські війська, які зараз дислокуються на захід від річки Дніпро.

«Те, що ми побачили в Херсонській області, – це продовження наступальних операцій українців. Вони продовжують певний рух вперед. Ми знаємо, що вони відбили деякі села», – сказав прессекретар Пентагону генерал Пет Райдер.

Також він додав, що США бачили «деяку наступальну активність Росії» поблизу Бахмута на Донеччині.
За словами українських чиновників, мета полягає в тому, щоб захопити принаймні всю територію на північ чи захід від Дніпра, включаючи не лише місто Херсон, а й Нову Каховку – місце розташування важливої гідроелектростанції, а також початку Північнокримського каналу, який з приходом окупантів знову постачає воду до півострова.

У той же час українські війська посилили атаки на сході України, щоб перешкодити Росії перекинути сили на південь і відбити там український контрнаступ, заявили офіційні особи США. Останніми днями українські сили просунулися до російських ліній постачання на південь від Харкова, захопивши при цьому кілька сіл і міст.

Офіційні особи США визнають, що українська мета відбити Херсон до кінця 2022 року є амбітною, але залишається можливою, якщо Україна продовжить прогрес у своїх поточних операціях. У США прогнозують, що нинішній український ривок триватиме до весни, а деякі атаки тепер мають на меті підготувати поле бою до запланованого наступу протягом наступних кількох місяців.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Головне пам'ятати, що причина у відключенні світла – це росіяни. Це ворог. І не шукати ворогів усередині країни, - Сергій Фурса

четвер, 16 травень 2024, 21:05

"Ніколи такого не було, й от знову. Більше ніж рік не було відключення світла. Але ось росіяни повернулися до обстрілів нашої енергетики, а у травні раптом прийшов холодний фронт. І електрогітара Блінкена тут ні до чого. Українці ввімкнули кондиціонери...

На Харківщині Росія в мініатюрі повторила наступ 24 лютого, вона знає наше слабке місце, - Євген Дикий

четвер, 16 травень 2024, 20:52

Ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону Айдар Євген Дикий в інтерв'ю Radio NV поділився своїм баченням російського наступу на Харківщині, який не є розвідкою боєм, та які висновки нам варто зробити, аби не повторювати помилок, ...