Американці зімітували пуск гіперзвукової ракети ARRW (фото, відео)

B-52 змоделював гіперзвуковий удар по зброї під час масових ігор на Алясці

Сполучені Штати провели імітацію застосування нового гіперзвукового комплексу повітряного базування AGM-183A. Як «носія» виступив стратегічний бомбардувальник B-52, повідомляють Патріоти України.

Гіперзвуковий комплекс AGM-183A ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon) - один з головних оборонних проектів США нашого часу. Американські ВПС ще не провели успішні льотні випробування нової зброї, але заявляють, що змоделювали весь ланцюжок його застосування.

Як повідомляє The Drive, випробування відбулися під час навчань Northern Edge, які стартували на початку цього тижня на Алясці і в її околицях. Навчання зазвичай використовують для тестування і оцінки нових систем озброєнь і можливостей армії США. Особливий акцент роблять на передових концепціях передачі даних. Сам «пуск» провели через кілька днів після старту Northern Edge 2021. Роль платформи зіграв бомбардувальник B-52H Stratofortress з 49-ї випробувально-оціночної ескадрильї з бази ВПС Барксдейл в Луїзіані.

Зазначена ціль перебувала в 600 морських милях (1111 кілометрах) від бомбардувальника в момент імітації пуску ракети. У ВПС заявили, що випробування провели в середовищі, наближеній до бойової. Як би там не було, поки у програми мало приводів для гордості. Довгоочікуваний перший випробувальний політ ракети ARRW, що відбувся в квітні цього року, завершився фактичним провалом.

«Випробувальна ракета не змогла завершити свою послідовність запуску, і бомбардувальник повернувся на авіабазу Едвардс», - писало тоді видання Defense News.

Єдине, що вдалося реалізувати на практиці, - це польоти літака-носія з демонстратором AGM-183A.


В силу нестачі даних оцінити ситуацію однозначно не представляється можливим. Одне можна сказати: американці підійшли до питання розробки гіперзвукового зброї найбільш системно і комплексно з усіх країн. Нові системи повинні отримати не тільки ВВС, але і Сухопутна армія, і ВМС. Першим кораблем, який отримає комплекс гіперзвукового зброї, повинен стати малопомітний есмінець Zumwalt. Також новою системою хочуть оснастити багатоцільові субмарини четвертого покоління типу Virginia.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....