Ан-26 ЗСУ відновили польоти

Транспортні літаки Ан-26 Повітряних Сил ЗСУ відновили польоти після авіакатастрофи з падінням штурманського літака Ан-26Ш.

Ан-26 ЗСУ відновили польоти

Про це повідомила пресслужба Командування Повітряних Сил ЗСУ. Тоді експлуатація цього типу була призупинена для встановлення причин трагедії.

За планом бойової підготовки завданням командирських навчально-тренувальних польотів є перевірка навичок пілотування саме керівним складом авіаційної бригади. Дана льотна зміна стала першою для літаків Ан-26 бригади після тривалої зупинки польотів цього типу внаслідок катастрофи у Чугуєві в вересні минулого року.

Літак Ан-26 «Везунчик»

Екіпажі літаків та вертольотів складались виключно із льотчиків 1-го класу, майстрів, інструкторів. Для забезпечення польотів також задіяні командири наземних підрозділів, начальники відповідних служб та груп.

Підтвердивши високий рівень власної навченості командири, під час наступних польотів проведуть поетапні перевірки всього льотного складу бригади.

Основним завданням командирських тренувальних польотів, що наразі тривають, є підготовка льотного складу до виконання польотів з одним вимкненим та задросельованим двигуном.

На озброєнні Повітряних Сил ЗСУ перебувають літаки типу Ан-26 та Ан-30, а також їх модифікації, як наприклад для підготовки штурманів Ан-26Ш.

Всі вони є подальшим розвитком транспортного літака Ан-24Т. Для Ан-26 була заново спроектована хвостова частина фюзеляжу з великим грузолюком, що закривається рампою.

Рампа забезпечувала герметичне закриття люка, служила трапом при навантаженні самохідної техніки, могла рухатися під фюзеляж, дозволяючи вести навантаження з кузова вантажівки або скидати вантажі в повітрі.

Ан-30 є модифікацією літаків Ан-24 і Ан-26 і призначений для аерофотознімальних і аерогеофізіческіх робіт. Він створювався згідно з Постановою РМ СРСР 565-235 від 6 липня 1964 р. і мав замінити в цій ролі Лі-2ФК, Іл-14ФК та Іл-14ФКМ.

Джерело


Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...