Аналітики Defense Express припустили, чим ЗСУ могли збити модернізований російський А-50У

У п’ятницю, 23 лютого, українські військові знищили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення та управління А-50У в небі над Азовським морем. Цього разу літак збили далеко від лінії фронту, тому це виключає можливість застосування «блукаючого» ЗРК Patriot, передають Патріоти України.

Як зазначає Defense Express, від лінії фронту до місця падіння літака приблизно 200 кілометрів. Аналітики пишуть, що літак було збито приблизно над Канівським районом, його уламки впали біля хутора Трудовая Арменія у Краснодарському краю РФ.

У Головному управлінні розвідки повідомляли, що літак збили над Азовським морем, він почав різко втрачати висоту поблизу міста Єйськ (Краснодарський край), а також публікували мапу з траєкторією його польоту. За даними Defense Express, маршрут А-50 проходив приблизно на дальності 170 км від лінії фронту.

«Дальність знищення А-50У перевищує можливості навіть так званого блукаючого Patriot. Бо за відомими ТТХ [тактико-технічними характеристиками] дальність зенітної ракети GEM-T складає до 160 км», — йдеться у їхньому повідомленні.

Водночас Defense Express зазначає, що ЗРК С-200 у оновленій версії С-200М має дальність 240 кілометрів. «Але доля цих ЗРК у складі ЗСУ в цілому невідома й лише наявні кадри їх використання для ударів по наземних цілей дозволяють розглядати таку версію», — додали аналітики.

Як додали журналісти, на відео зі збиттям літака видно, як він «відстрілює теплові та, можливо, радіолокаційні пастки, одна з яких приманює одну з ракет, а ось друга знищує літак». Тож екіпаж А-50У знав про те, що його атакують ракети, а збиття літака може означати «ліквідацію не лише п’яти пілотів, а й 10−11 операторів РЛС (радіолокаційних систем), зазначає Defense Express.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...