Аналітики ISW розповіли, чому російські окупанти так завзято штурмують Вугледар

Російські загарбники відновили наступальні атаки в районі Вугледара. Також окупанти розпочали невеликі штурми в Запорізькій області та навколо міста Донецька. Аналітики Інституту вивчення війни припускають, що локалізовані атаки на Вугледар та населені пункти Донецької та Запорізької областей ймовірно мають на меті розосередити ЗСУ та створити умови для наступу Росії на заході Луганської області.

Росіяни планують провести декілька етапів наступальних дій

У звіті ISW йдеться про те, що окупанти намагаються розосередити українське угруповання на лінії Сватове-Кремінна, щоб посприяти загарбанню Лиману на Донеччині.

Експерти зазначають, що росіяни могли б спробувати використати Лиман як відправну точку для вирішального наступу, щоб "убезпечити" Донбас, проводячи наступ з Лиману в тандемі з наступом на Бахмут або з Бахмута в напрямку Слов'янська, якщо росіянам вдасться захопити Бахмут.

Ймовірно окупанти мають намір провести кілька етапів наступальних дій, кульмінацією яких стане забезпечення "безпеки" кордонів Донецької та Луганської областей. Припускають, що ці етапи вимагатимуть за часом від шести до 12 місяців кампанії, якщо вони взагалі можливі, беручи до уваги минулі російські оперативні моделі дій на фронті.

В ISW також допускають вищий рівень російської бойової потужності та можливостей, ніж на початку війни.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...