Аналітики назвали чотири ймовірні напрямки, куди залучать армію Франції на війні в Україні

Президент Франції Еммануель Макрон хоче відправити власну армію в Україну на тлі затримки допомоги Києву з боку США. Париж навряд чи піде на такий крок самостійно, але слова Макрона мають бути підкріплені реальними можливостями. Про це йдеться у матеріалі NZZ, передають Патріоти України.

Видання розповідає про 4 варіанти використання армії Франції на війні в Україні.

Варіант 1: Північніше Києва

Зона особливого фокусування на північ від столиці з метою недопущення удару з території Білорусі. Це також розвантажило б українську армію і вивільнило сили для фронту.

Варіант 2: Резерв на Запорізькому фронті

Українську армію підтримує французька дивізія, як перешкоджає прориву через Дніпро.

Варіант 3: Північніше Одеси

Зона особливого фокусування на північ від Одеси. Це убезпечить порт. Крім того, французькі війська можуть бути готовими до перекидання до Молдови.

Варіант 4: У Молдові

Резервні сили для підтримки уряду Молдови проти збройних формувань (зелених чоловічків) або російської інтервенції в Гагаузії.

На думку аналітиків, перший і третій варіанти були б насамперед стратегічними та мали б політичну символіку: у разі російського прориву першочерговим буде усунення українського уряду на чолі з президентом Володимиром Зеленським. Якби Франції вдалося захистити столицю Київ від захоплення, швидкої перемоги Кремля можна було б запобігти.

"Подібне значення має Одеса. Портове місто символізує різноманіття України. Якби вона відійшла до Росії, Україна втратила б культурний центр, що похитнуло б ідею української нації. Крім того, на даний момент Одеса є найважливішою точкою виходу країни до Чорного моря. Якби портове місто було забезпечено в довгостроковій перспективі, Україна залишилася б морською державою. Українській армії вже вдалося значно послабити Чорноморський флот Росії", - йдеться у матеріалі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? - Злий Одесит

вівторок, 17 вересень 2024, 0:30

Соревнование посредников на возможных переговорах между Украиной и Россией идет полным ходом. В чем их интерес и каковы шансы? В последнее время тема «мирных переговоров» между Украиной и Россией приобрела второе дыхание, которое в медийном пространств...

На Покровському операційному напрямку противник зумів трохи розширити вклинення в районі Новогродівки, однак за Лисівку та Сухий Яр, зачепитися йому поки не вдається - Костянтин Машовець

понеділок, 16 вересень 2024, 23:19

1. На Куп'янському напрямку, очевидно, противник силами 1-ї "гвардейской" танкової армії (ТА), а саме - її 2-ї "таманской" мотострілецької дивізії (мсд), при дієвій участі 4-ї "кантемировской" танкової дивізії (тд), активно рветься до річки Оскіл по на...