Аналітики озвучили висновки щодо здатності росіян протидіяти ракетам "Нептун"

Аналітики на двох конкретних прикладах оцінили, чи є у російської армії зенітні комплекси, які здатні збивати українські протикорабельні ракети "Нептун".

Як пише Defense Express, під час атак на два російські кораблі ("Москва" і "Адмірал Ессен"), щоб відбитися від "Нептунів", окупанти використовували засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ), а не задіяли свої корабельні засоби протиповітряної оборони (ППО).

"На вже потопленому крейсері "Москва" стояло 64 пускові установки під корабельну версію С-300Ф "Форт", 4 пускові установки ЗРК "Оса-МА" і 6 шестиствольних артустановок АК-630 калібру 30-мм. Але жодна з цих систем ППО навіть не була приведена у бойове положення", - зазначили аналітики.

Що стосується фрегата "Адмірал Ессен", то, за інформацією експертів, на ньому встановлено дві шестиствольних артустановки АК-360 і дві пускові установки на 12 осередків зенітного ракетного комплексу "Штиль-1" з боєкомплектом 24 ракети 9М317 від ЗРК "Бук-2м":

"Але щось і тут "пішло не так" з системами ППО... якщо для протидії нашому "Нептуну" ворог був змушений задіяти не кінетичні засоби (тобто зенітні ракети), а засоби радіоелектронної боротьби".

Фахівці дійшли висновку, що засоби протиповітряної оборони на рашистських кораблях не змогли збити український протикорабельний "Нептун": "Але з іншого боку, слід також зробити поправку і на те, що нам виявився доступним матеріал тільки за двома епізодами застосування вітчизняного ПКР, і цього недостатньо, щоб робити більш систематичні висновки".

Нагадаємо, командувач Військово-Морськими силами ЗСУ Олексій Неїжпапа нещодавно розповів, що українські протикорабельні ракети "Нептун" у квітні 2022 року були використані для атаки на російський фрегат "Адмірал Ессен". І сталося це до того, як ракети пройшли весь процес випробувань. Таким чином, комплекс "Нептун" закінчував випробування атаками по реальних цілях.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...