Анонсованих деякими депутатами кадрових призначень в уряді поки що не буде, - джерела

Представники фракції СН розповіли, хто отримає дві вакантні посади в Кабміні і чому це не станеться на цьому тижні. На цьому тижні Верховна Рада планує займатися лише одним кадровим питанням — заповненням посад суддів Конституційного суду. Призначати наступників замість вже звільнених Олександра Кубракова, віце-прем'єра з розвитку громад, територій та інфраструктури, та Миколи Сольського, міністра аграрної політики, зараз не планують. Про це NV повідомили одразу два джерела у фракції партії Слуга народу (СН), передають Патріоти України.

Станом на зараз, як розповіли ці топові представники президентської політсили, обговорюється лише ідея, що квазі міністерство, яким керував Кубраков. розділять на два: відомство, яке займеться розвитком громад та територій, та Мінінфраструктури.

Як зазначило одне з джерел редакції, на посаду міністра з розвитку громад та територій планується призначити В’ячеслава Негоду, керівник Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад, а на посаду міністра агрополітики Тараса Висоцького, перший заступник агроміністра агрополітики, який зараз тимчасово керує відомством.

«Але це відбудеться пізніше, — пояснив цей співрозмовник. — На цьому тижні ми плануємо лише призначення одного судді Конституційного суду». Сьогодні, як зазначили обидва джерела редакції, це питання мало вирішитись під час наради з президентом.

Висоцький є підозрюваним у справі НАБУ та САП щодо розтрати понад 62 млн грн під час закупівлі продуктів, хоча саме Мінагрополітики заперечувало збитки або отримання неправомірної вигоди у справі, яка інкримінується цьому чиновнику. «Висоцький вже мав розмову щодо цього в ОП і щодо свого призначення, і сказав, що він все вирішить», — повідомило ще одне джерело в СН.

Наразі у владі шукають кандидатів ще на декілька міністерств: культури та інформполітики, інфраструктури, ветеранів. Раніше Рада звільнила Кубракова та Сольського. В Офісі президента були незадоволені тим, що першій мав тісні зв’язки з західними партнерами, зокрема, США, та співпрацював з НАБУ. Хоча публічною версією стали слова народного депутата від СН Віталія Безгіна, який сказав, що об'єднання декількох міністерств в одне, було помилкою. Самого Кубракова перед звільненням не запросили на засідання фракції СН і він також не обговорював свою відставку з прем'єром Денисом Шмигалем.

Сольського НАБУ звинуватило у заволодінні державною землею на 291 млн гривень і спробі заволодіння ділянками ще на 190 млн грн. Сам екс-міністр усі звинувачення відкидає.

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Міст Путіна у небезпеці: Поблизу Керчі після повітряних ударів розпочалась потужна пожежа (відео)

понеділок, 1 липень 2024, 1:00

Увечері в неділю, 30 червня, в окупованому Криму під час повітряної тривоги чули вибухи. У Щолкіному (північне узбережжя Керченського півострову), ймовірно, був приліт. Про це повідомляє Telegram-канал Крымский ветер. . За даними Telegram-канала, вибу...

ЗСУ рекомендують мешканцям окупованої Бєлгородщини позначати для безпеки від нальотів свої будинки написом «БНР». Вже є послідовники

понеділок, 1 липень 2024, 0:05

ЗСУ просять бєлгородців вивішувати написи «БНР» на будинках. Це необхідно для безпеки цивільних осіб, такі будинки не будуть атакувати дрони. Як пише білгородський канал «Попіл», у Грайворонському міськокрузі ЗСУ розкидають із дронів пропагандистські л...