Антихрист, Демон та Сатана: Неймовірна схожость рогатої істоти з президентом РФ Володимиром Путіним підірвала мережу

Зображення антихриста зі старовинної італійської фрески XIV століття шириться мережею безупинно. З'явилися й інші картини аналогічних персонажів, до яких подібний кремлівський диктатор.

У мережі почали активно розповсюджувати зображення антихриста зі старовинної італійської фрески XIV століття, що знаходиться в бенедиктинському монастирі Помпоза, передають Патріоти України. Така увага до твору мистецтва з'явилася неспроста. Справа в тому, що інтернет-користувачі знайшли неймовірну схожості рогатої істоти з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Незабаром з'явилися й інші картини аналогічних персонажів, до яких подібний кремлівський диктатор.

Фотографіями робіт поділилася на особистій сторінці в Instagram українська актриса Єлизавета Гріненко. Вона опублікувала знімки стародавніх картин та скульптур, що зображають диявола, Сатану та демона Баала. "Кого ж ці персонажі нагадують..." – іронічно підписала українка.

Щодо фрески з антихристом, то її автор Вітале да Болонья є яскравим представником болонської художньої школи 14 століття. Поціновувачам мистецтва він відомий насамперед своїм поліптихом у церкві святого Спасителя та фресками собору Санта-Марія деї Серві в Італії.

Зображення рогатого супротивника Ісуса Христа, що видає себе за Месію, у виконанні Вітале да Болонья – є одним з найпопулярніших образів антихриста.

Фреска із зображенням антихриста. Абатство Помпоза, Кодігоро, Італія, 14 століття

Демон Баал – один із семи принців пекла. В "пекельному словнику" – книзі про ієрархію демонів – він зображений з головами жаби і кота, а замість ніг має павукові лапи. Найцікавіше, що на нього надіта корона, оскільки він вважався головним королем у підземному царстві. Справді, когось нагадує.

Зображення демона Баала, "Інфернальний словник", книга з демонології, 19 століття

Зображення Сатани з фрески "Похорон Сатани" (Собор Верони, Італія, 14 століття) також назвали в мережі дуже схожим на образ Путіна.

Фреска "Похорон Сатани". Собор Верони, 14 століття

А ось у російському місті Санкт-Петербург, у музеї образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва "Ермітаж" зберігається бронзова статуя диявола 12 століття. Виглядає вона як собака з обличчям людини. Обличчя якої саме людини – видно неозброєним оком.

Образ диявола. Ермітаж, 12 століття



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...