Антикорупціонерам варто придивитись до судді: Поліцейський, який обіцяв за 6000 доларів "вирішити" питання з військовим обліком, відбувся лише штрафом

Зрозуміло, що злочинець в погонах діяв не сам. Змовники наразі перемогли

Нещодавно у Житомирі на гарячому затримали голову обласної військово-лікарської комісії, яка робила «бізнес» на ухилянтах. А у Полтаві дільничний за хабар обіцяв, що чоловіка виключать із військового обліку. 15 січня дільничному офіцеру Київський районний суд Полтави ухвалив вирок.

Уродженець села Балясне Диканського району Полтавської області з 15 лютого 2021 року працював дільничним офіцером сектору превенції відділу № 1 Полтавського районного управління поліції.

21 вересня 2023 року під час розмови із відвідувачем він заявив, що має можливості впливу на прийняття рішення особами щодо виключення військовозобов`язаного з військового обліку, що дасть можливість виїхати за кордон.

Правоохоронець спочатку попросив 500 доларів США, копію паспорта громадянина України, копію військово-облікових документів. В подальшому треба було дати ще 5 500 доларів США. Зустріч поліцейський призначив наступного ж дня на одній із зупинок громадського транспорту у Полтаві. Він отримав 500 доларів США та документи. 4 жовтня правоохоронцю військовозобов’язаний передав ще одну частину суми — 1000 доларів. Тоді ж його і затримали слідчі — «на гарячому».

У судовому засіданні поліцейський свою вину у пред`явленому обвинуваченні визнав повністю та суду дав показання у відповідності до викладених у вироку фактичних обставин. Цивільний позов також визнав повністю. У вчиненому розкаювався. Суд визнав його винним та призначив штраф — 51000 грн. Також на користь Управління Служби безпеки України в Полтавській області він має сплатити 57275 грн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 9 травня. Побалуйте дітлахів - день Миколая Весняного спонукає до цього не менш Зимового

четвер, 9 травень 2024, 7:05

Православна церква України 9 травня за новим стилем відзначає перенесення мощей Миколая Чудотворця. У народі це свято відоме як Миколай Весняний або Миколай Літній. За старим стилем у свято сьогодні вшановують праведну Глафіру Амасійську. На Миколая Чу...

Огляд... активні напрямки, Східна операційна зона - Костянтин Машовець

четвер, 9 травень 2024, 5:00

1. Куп'янський напрямок... Противник продовжує наступальні дії з метою виходу до бар'єрного рубежу по річці Оскіл на ділянці між Куп'янськом та Боровою. Зокрема: . - Передові підрозділи перегрупованого в район с.Синьківка 7-го окремого мотострілецьког...