Apple виплатила мільйони доларів студентці після того, як опублікували її інтимні фото

Її інтимні фото оприлюднили у соцмережі співробітники сервісного центру.


Apple пишається забезпеченням конфіденційності та безпеки даних, однак виданню The Telegraph став відомий випадок , в якому ці пріоритети не було дотримано, повідомляють Патріоти України.

У 2016 році 21-річна студентка здала свій iPhone на ремонт в сервісний центр Каліфорнії, яким керувала компанія Pegatron, підрядник Apple. Через кілька днів вона виявила в Facebook «несподівані» зображення, опубліковані з її смартфона.

Виявилося, що під час ремонту співробітники не просто отримали доступ до файлів клієнтки, але і завантажили десять фотографій і одне відео інтимного характеру в її обліковий запис Facebook. Це побачили родичі і друзі.

У підсумку студентка подала позов на Apple за вторгнення в приватне життя і заподіяння моральної шкоди. Співробітників звільнили, а компанія виплатила дівчині компенсацію. Точна сума не уточнюється, але за даними The Telegraph мова йде про мільйони доларів.

Згідно з регламентом, сервісні центри Apple вимагають від клієнтів відключення паролів в пристроях для отримання повного доступу при ремонті. Рекомендується робити резервні копії і скидати настройки до заводських, але ці опції недоступні в особливо важких випадках.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...