Арестович попросив вибачення у Портникова й викликав його на дебати, журналіст відповів

31 травня колишній радник Офісу президента України Олексій Арестович через Facebook звернувся до українського публіциста Віталія Портникова із вибаченнями і пропозицією дебатів, передають Патріоти України.

27 травня на YouTube-каналі російського юриста і блогера Марка Фейгіна відбувся стрим, під час якого Портников сперечався з російською журналісткою Юлією Латиніною про "імперську спадщину".

Після цього Арестович опублікував у Facebook кілька постів, у яких ображав Портникова. Зокрема, 28 травня він натякав, що публіцист нібито є російським шпигуном, оскільки навчався в Москві, а також називав його "підагентурним щуром".

"Я публічно хочу перепросити за ті образи, які я вам заподіяв у попередніх своїх постах. Ну, вже вибачайте. У мене дві основні субособистості: одна – інтелігентна, викладацька; друга – казармена, і часто вони не питають дозволу про вихід до основного мікрофона. Я ще раз прошу у вас вибачення і запрошую на публічну дискусію", – сказав Арестович у відеозверненні до Портникова.

Він зазначив, що формат дебатів може бути таким самим, як із Латиніною. "Стосовно питань, які нас цікавлять обох і всіх решту, наприклад, про нашу самоідентифікацію, про нашу відмінність із росіянами та про інші питання такого спектру. Я думаю, що це буде корисно і вам, і мені, і суспільству", – вважає Арестович.

Того самого дня у стримі на YouTube-каналі Фейгіна Портников прокоментував запрошення Арестовича. Він зазначив, що дебати з Латиніною були присвячені "різному розумінню ситуації, яка існує між російськими й, імовірно, українськими публіцистами", а Арестович "позиціонує себе як український громадський діяч".

"Це просто внутрішньоукраїнські дебати, і я вважаю, що моя позиція тут абсолютно конкретна. Як я вже казав, розмовляю в Україні з тими людьми, які для мене цікаві з погляду розвитку українського державного проєкту. Я вважаю, що тут немає про що, як то кажуть, говорити. Після цих російсько-українських дебатів проводити внутрішньоукраїнські дебати немає жодного сенсу з тієї простої причини, що ми тут, в Україні, перебуваємо на одній державній позиції", – сказав Портников.

За його словами, із людьми, які "хочуть будувати Україну", він зможе порозумітися "без будь-яких дебатів". 1 червня Портников заявив у Facebook, що не спілкується "із пройдисвітами, нікчемами, аферистами та міськими божевільними" і не підтримує їх, а "ті, хто це робить, залишаються зі спаплюженою репутацією на все життя".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знищили пункт управління армії РФ! Є втрати у штабі. У Росії вибухнув пороховий завод і база дронів, - Снєгирьов

понеділок, 8 липень 2024, 8:05

Українські військові продовжують нищити стратегічно важливу для росіян техніку на Херсонщині. Так, у п'ятницю, 5 липня, уражено пункт управління російської армії в районі Нової Каховки. За попередніми даними, знищено дві станції – електроживлення та зв...

Народні прикмети на 8 липня. Про що українки молили цього дня Пресвяту Богородицю

понеділок, 8 липень 2024, 7:05

8 липня за новим церковним календарем православні віряни згадують великомученика Прокопія, а також явлення Казанської ікони Пресвятої Богородиці. У народі день прозвали Прокопів або Зажинки. Про традиції та прикмети 8 липня і яке сьогодні свято відзна...