Арестович розповів про мету своїх "заспокійливих" звернень до українців у перші тижні війни

Олексій Арестович, який відомий, зокрема, тим, що у перші тижні повномасштабного вторгнення Росії до України звертався з телеекранів до людей із заспокоєннями та переконаннями, що ворог програє, насправді "не мав наміру заспокоювати людей", його місія полягала у іншому. Про це колишній радник Офісу президента Олексій Арестович розповів у інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Я багато років займаюся психологією та психотерапією. І я добре знаю, хто такі люди, які перебувають на психологічному зламі. І мені, як нікому іншому, було зрозуміло відчуття цілої країни, яка опинилася посеред війни. Але мушу вам сказати, що у мене не було наміру заспокоювати людей. Моя ціль була у іншому – втримати людей від затяжної паніки і підсилити їх віру у нашу абсолютну перемогу. Причому беззаперечну! Щоб навіть сумніву не виникало ні у нікого, що ми можемо програти цю війну. Тому це і спрацювало – ми обов’язково переможемо", - пояснив він.

За словами Арестовича, заспокійливий ефект не був прямим завданням, у першу чергу треба було запобігти масованій паніці серед українців.

"Для мене було важливо, щоб мільйони людей не вдарилися в паніку зі всіма її негативними наслідками. Від того, що в країні буде панічний кошмар з дорогами, переповненими людьми, і автомобілями, нікому б користі не було. Хоча й вони були – ці переповнені дороги та паніка. Але я робив все можливе, щоб ситуація не погіршилася. А ще, щоб врятувати багатьох людей від передчасних інфарктів та інсультів, нервових зривів та іншого негативу".

Колишній радник ОП також зауважив, що на той момент він також розповідав і про доволі неприємні речі, як от неможливість звільнення Маріуполя військовим шляхом та заяву про втрату півдня.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...