"Арестович звик тримати мільйони людей на інформаційному наркотику, як знеболенні від жахів кожного дня війни. І це стало наркотиком вже для нього", - Голобуцький

"Звичка до «дози Арестовича» не означає ані його реальних політичних перспектив, ані того, що про нього не забудуть після перемоги. Арестович, звісно, не працює на ФСБ. І йому ніхто не ставить в провину те, що його негайно взялись масово цитувати кремлівський пул, - не було б заяви Арестовича, вони би обійшлись своєю Вітязєвою і рештою. Нам взагалі має бути байдуже, що там російська пропаганда цитує і як вивертає чиї слова", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Але Арестович доросла людина - час поводитись відповідально. Навіть якщо люди хочуть чути, що ЗСУ вже практично під Москвою і лишилось буквально 2-3 тижні, як ми захопимо Кремль - це не означає, що ти повинен це говорити. Це "вірус ТікТока": коли тебе буквально змушують переглядами до хайпування, до примітивних, далеких від реальності заяв, які зате будуть дивитись і поширювати мільйони.
Скажи, що ми вбили мільйон росіян, - так, всі розумітимуть, що це неправда, за короткий час це заперечать і розкритикують. Але ти отримаєш 2-3 мільйони переглядів і лайків, бо люди хочуть саме цього. Ну от: Арестович має нульову опірність цьому "тиску популярності". Він із задоволенням зчиняє «м’які хайпи» практично щодня, підтримуючи в тонусі і свій нарцисизм, і любов специфічної аудиторії.
Як фахівець я його розумію: він щодня виходить в ефір, має мільйони переглядів, сотні тисяч лайків. Йому постійно треба щось вкидати, свіжі хайпи. І він звик себе вважати вищим від суспільства, вищим від загальноприйнятих норм: всі інші зобов'язані себе стримувати, а він вищий за це, він може собі дозволити не стримуватись.
Арестович звик тримати мільйони людей на інформаційному наркотику, на «психологічному морфії» як знеболенні від жахів кожного дня війни. І це стало наркотиком вже для нього: популярність, захоплення сотень тисяч.
Так що не треба шукати за цим всім якусь складну політичну гру, якісь стратегічні плани. Якби в нас дійсно можна було скласти і розіграти настільки довгограючі плани, ми би жили геть в іншій країні. А так в нас просто робиться дуже багато геть непрогнозованих дурниць будь-ким на будь-якому владному рівні.
Хоча Арестовича дійсно могли розглядати як можливе «обличчя» політичної сили, яка підхопить помірковано-проросійський електорат, котрий вже не повернеться до умовного «ОПЗЖ», але виходити з російськокультурної сфери комфорту не має жодного бажання. От тільки за тим же Бойко стоять реальні політичні активи, реальна партійна структура, реальні умовні «вишки Бойка» - економічний фундамент для політичної діяльності. За Арестовичем не стоїть нічого. Все, що він має в бекграунді, – це суто власний язик і масу розказаних красивих історій різного ступеню вигаданості. Він і розвідник, і має з 30 виходів за лінію фронту, і в Югославії воював, і плани воєнних операцій розробляє... Але на виборчій дільниці це спрацює набагато меншою мірою, ніж йому може здаватись. Бо дилеру заспокійливих і знеболювальних можуть зберігати лояльність роками, приймати дозу тільки від нього, але йому все одно ніколи не довірять майно, родину, кар’єру, майбутнє... Тобто, звичка до «дози Арестовича» і готовність делегувати йому реальну владу – речі дуже далекі одна від одної.
І, гадаю, коли закінчиться війна, люди соромитимуться зізнаватись, що слухали Арестовича і вірили йому. Хоча все ж лишається ймовірність, що Арестовичу штучно зроблять політичний бекграунд. Якщо прямо зараз за Арестовича заступиться котрась дуже серйозна політична фігура (а не просто хтось з владної команди) – то він може отримати певну політичну основу і дійсно розраховувати на легітимізацію в політиці.
Однак все одно, як на мене, за Арестовичем все ж надто мало ресурсу і надто багато факапів, щоб ним спокусився хтось серйозний для якихось серйозних планів".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...