Атака на Кремль та збиття "Кинджала" є ланками одного ланцюга, - полковник ЗСУ Світан

Атака безпілотників на Кремль та збиття ракети "Кинджал" у небі над Києвом є ланками одного ланцюга. Про це повідомив полковник у запасі ЗСУ, військовий експерт Роман Світан в інтерв'ю, передають Патріоти України.

У ніч на 9 травня Росія запустила 25 крилатих ракет на територію України, попередньої ночі було 35 дронів-камікадзе Shahed. За травень уже було п'ять таких атак, багато чого летіло на столицю. Хоча в квітні звучали прогнози, що до вересня подібних обстрілів не буде.

Усі ці події Роман Світан назвав невдалою провокацією, операцією "купол на купол". "Це просто невдала провокація. Була на початку травня зроблена спроба провести операцію "купол на купол". Росіяни підірвали "хлопавку" перед камерою на куполі Кремля о 2:30 3 травня. Після цього рівно за добу летіла ракета "Кинджал", швидше за все в купол Верховної Ради. Це - ланки одного ланцюга: вистрілили "собі в голову", у купол, цим безпілотником, а потім відправили "Кинджал", щоб показати, ось "купол за купол". Ця операція однозначно замислювалася до того, як був підірваний безпілотник над Кремлем, адже підготувати "Кинджал", льотчиків і техніку за кілька годин практично неможливо, для цього потрібно кілька днів", - зазначив він.

Різниця в наслідках удару, за словами експерта, повинна була приголомшити усіх, у тому числі росіян: спалах над куполом Кремля і удар "Кинджалом" по Верховній Раді, яким би її рознесло на цеглинки. Цього домагалися росіяни, але Patriot завадив.

"Довелося їм наступного дня відправити 35 "Шахедів" по тій же Верховній Раді і урядовому кварталу, але дрони були знищені. Вони вирішують відправити певну кількість ракет. Збиті в Дніпрі "Калібри" не факт, що йшли по цьому місту - вони могли просто з Чорного моря йти до Києва. А потім пішли Х-101 і Х-555, знову ж по Києву. Завдання стояло - знищення урядового кварталу, Верховної Ради. Знову "купол за купол", але знову вони були збиті. У результаті росіяни вийшли на 9 травня з "кулею" у себе в голові й без завданої відповіді", - пояснив він.

Найближчим часом, на думку військового експерта, росіяни знову намагатимуться якось завдати удару. "Вони розуміють, що "Шахедами" не вийшло, але можуть пробувати ще, оскільки це дуже дешева версія. У них залишилося ще приблизно стільки ж ракет, близько 20-25, під пуском - їх можуть дуже швидко запустити. Залишилися ще близько 40 "Кинджалів", можуть спробувати вдарити ними", - зазначив він.

Світан наголосив, що киянам у цьому сенсі потрібно бути дуже обережними. "Я думаю найближчим часом продовжуватимуться удари росіянами по куполу Верховної Ради. Це вже не військове завдання, а "понятійно-інформаційне", - підсумував він.

Джерело: УНІАН
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Криваві рублі не принесли вбивці щастя: Громадянин Туркменістану, який хвалився катуваннями українців, поплатився на батьківщині

неділя, 19 травень 2024, 4:15

Громадянин Туркменістану Сергій Григорян воював проти України на боці Росії з осені 2022 по літо 2023 року. За цей час заробив на однокімнатну квартиру, яку на надіслані злочинцем гроші придбала у Турменбаші його мати. Проте радіти новому житлу окупант...

"Заробив грошенят" на красиве життя в Камеруні: Темношкірий найманець армії РФ у відчаї відбивався палкою від українського дрона (відео)

неділя, 19 травень 2024, 1:45

Росія залучає найманців із африканських країн до війни в Україні. Так, оператори дронів вистежили такого темношкірого солдата армії Росії. . У соцмережах поширюється прижиттєвий відеозапис із найманцем, що подався на криваві заробітки до "втарой арміі...