"Атака" на Курську АЕС: Політолог пояснив, навіщо це треба Росії

Російські засоби масової пропаганди повідомляють, що три українські безпілотники нібито влучили по Курській АЕС. Навіщо російським пропагандистам треба розповсюджувати таку інформацію, пояснив політолог Олег Лісний в ефірі телемарафону 28 жовтня, передають Патріоти України.

"Тут два моменти. Треба розглядати будь-яку заяву росіян у контексті. Нещодавно була атака на Хмельницьку область, за п'ять кілометрів від Хмельницької АЕС були падіння безпілотників. І це, як на мене, був черговий якщо не ядерний, то "біля ядерний" акт тероризму. І тому, один із варіантів, що Росія у такий спосіб закриває цю інформаційну прогалину. У тому сенсі, що от бачите: безпілотники умовно наші летіли в бік однієї АЕС, а тут начебто українські безпілотники атакують теж ядерну компоненту. Другий варіант – це спрямованій на глибинний народ. Мовляв, бачите, які українці, що вони творять і бійтеся їх. Тому йдіть на мобцентри та ідіть воювати з ними", - пояснив політолог.

Як зазначає Лісовий, цей прийом не новий. "Не знаю, наскільки він ефективний, але якщо візьмемо до уваги, наскільки чітко і безпринципно працює російська пропаганда, то, скоріше за все, це буде один з мобілізаційних моментів", - додає він.

На думку політолога, є боротьба з НАТО, з нацистами, а це – ще одна нова компонента. "Бачите, що робиться – треба іти захищати вже свою батьківщину... Зрозуміло, що це – пропагандистський трюк", - підсумував Лісовий.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...