Атаки українців сіють хаос, росіяни не справляються з наступом ЗСУ, - генерал Ходжес

Російські війська, схоже, нездатні впоратися із наступальними зусиллями України на кількох театрах військових дій. Різноманітні атаки Києва сіють хаос на півдні України, у Криму і навіть у межах російських кордонів, зазначив колишній командувач військами США в Європі, генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес в інтерв'ю Newsweek.

За його словами, обидві сторони сподіваються домогтися успіхів до сильних дощів і настання холодів.

Відзначається, що Києву будуть потрібні більш передові західні технології, щоб підтримувати темп наступу.

"Всякий раз, коли я чую, як хтось із Пентагону говорить: "Українцям це не потрібно...", я думаю, ці люди поняття не мають, про що говорять. Вони не розуміють, що намагаються зробити українці. Вони мислять дуже лінійно. Мене це вражає", - заявив генерал.

Ходжес впевнений, що вирішальною територією війни є Крим: "Україна ніколи не зможе відновити свою економіку, поки Росія окупує Крим, тому що всі її порти на Чорному морі будуть заблоковані. Це неприйнятно для українців".

Вражаючою генерал при цьому назвав ймовірність того, що Чорноморському флоту РФ зараз доведеться покинути Севастополь у зв'язку з його уразливістю перед високоточною зброєю великої дальності. Але це ще не підтверджено, сказав Ходжес.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...