"Аудитор ЄС заявив, що в Євросоюзі немає країни, яка могла б позмагатися по корупції масштабами з Україною, але я б хотів дещо уточнити", - Дмитро Вовнянко

"Аудитор ЄС Юхан Партс заявив, що в Європейському Союзі немає країни, яка могла б позмагатися по корупції масштабами з Україною. Те що за Зеленського знову розквітли корупційні схеми часів Януковича (дещо призабуті за Порошенка) - я і без Партса знаю, сам регулярно стикаюся. Але я таки хочу поставити питання дорогим європейським партнерам", - пише блогер та журналіст Дмитро Вовнянко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"По-перше. Існує такий дивовижний рейтинг Трансперенсі, згідно якого протягом 5 років президентства Петра Порошенка Україна поліпшила свої показники на 7 пунктів (не відсотків - там побільше). Але згідно рейтингу Трансперенсі наразі Україна на тому самому рівні, на якому Порошенко здав країну. Як співвідноситься цей факт з заявою пана Партса? Нам чекати шаленого погіршення положення України в рейтингу Трансперенсі - чи з рейтингом Трансперенсі щось не так? Тоді добрячі питання до місця Грузії в тому рейтингу і до великого реХВорматора Саакашвілі. Бо підприємці, що мають справу з Грузією, розповідають що корупція там нічим не краща за українську. А тим не менше, за Трансперенсі, Грузія корупцію вже майже перемогла.
Чи може на положення Грузії в рейтингу Трансперенсі вплинуло те, що чимало грузинських активістів-грантожерів за Саакашвілі поставали політв'язнями? Тобто посади ми Шабуніна з Шалайським - і перемога над корупцією була б грандіозна?
По-друге. В часи президента Порошенка, за активної участі (і шантажу) активістів-грантоїдів та за безпосередньої участі європейських партнерів, в України з'явилися: НАБУ, САП, Вищий антикорупційний суд, НАЗК, ДБР, а зараз ще й БЕБ. Наразі звіт пана Партса вочевидь доводить, що результативність всіх цих дивовижних органів, працівники яких були набрані за безпосередньої участі Трансперенсі-Україна і навіть самого Шабуніна, дорівнює... нулю. Повному. Бо по-перше всі ці органи ніякі не незележні - ДБР давно перетворилася в сторожового пса існуючого зеленого режиму. А по-друге, результатів боротьби з корупцією від усіх цих дивовижних установ не спостерігається як таке.
У чому справа? Ці установи були створені точно за порадами західних партнерів - чи Шабунін і його банда десь напартачили? Де саме?
Чи причина в тому, що аби всі ці органи давали результат треба аби над ними стояв Порошенко з батогом - для стимуляції? А якщо так, то на біса вони всі нам потрібні? Може треба було обмежитися старими добрими прокуратурою, СБУ та поліцією? У них по боротьбі з корупцією результативність якось повища буде.
Одним словом. Пан Партс визнав, що всі проекти боротьби з корупцією в Україні які втілювали за порадами західних партнерів, зазнали краху. Користі від них - нуль. А відтак питання. Якщо Захід не знає як українцям побороти корупцію - може краще ми самі якось? Може нам не допомагати треба, а не заважати? Наприклад, може Заходу перестати фінансувати дармоїдів на кшталт Шабуніна і подібних, вся діяльність яких зводиться до боротьби з тою українською владою, яка справді намагається проводити реформи, що ми спостерігали за Порошенка?
Мене як людину що живе в Україні і збирається жити тут далі, відповідь на це питання си-и-и-ильно цікавить".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Еволюція мангала врятує не на довго: Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їм залишилося панувати лічені тижні, - Forbes

неділя, 28 квітень 2024, 9:55

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...

ISW дав прогноз, коли Сили оборони України зможуть піти у рішучий контрнаступ

неділя, 28 квітень 2024, 9:23

Збройні сили України за допомогою сучасного військового озброєння, наданого союзниками, зможуть не допустити суттєвого просування російських військ. Україна, найімовірніше, стабілізує лінію фронту в найближчі місяці та зможе розпочати обмежені контрнас...