Авіаексперт розповів, чи була помилка пілота причиною аварії гелікоптера в Броварах

Авіаексперт і провідний науковий співробітник Державного музею авіації ім. О. К. Антонова Валерій Романенко вважає передчасним робити висновки про причини падіння гелікоптера у Броварах, внаслідок якого загинуло 14 людей, серед яких — керівництво МВС. В інтерв’ю він порадив дочекатися бодай попередніх висновків спеціальної комісії, яка займається розслідуванням цієї авіакатастрофи, передають Патріоти України.

“Людський фактор - це 75-80 процентів авіаційних інцидентів. Але помилка пілота часто спричинена якимись технічними негараздами. До того ж на борту два пілоти. Якщо один робить помилки, то завжди є час, тим паче на гелікоптері, попередити і ситуацію виправити”, - зауважив він.

На думку Валерія Романенка, якщо пілот помилився, то це могло статися лише через втрату просторової орієнтації в тумані. “Це єдиний привід, який міг призвести до раптової посадки. Людина переплутала чи вверх летить чи вниз. Але там два пілоти, на борту були ще люди, кабіна не закрита, там немає перегородки між пасажирським салоном і кабіною пілотів. Видається малоймовірним...” - оцінив ситуацію експерт, додавши, що командиром екіпажу був пілот-інструктор окремого авіаційного загону ДСНС.

“Вище нікуди. Серед командирів гелікоптерів вище не буває”, - оцінив рівень пілота Романенко.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...