Авіація ЗСУ ставить жирну крапку: Українці знищують оточених у Вовчанську росіян керованими авіабомбами (відео)

Повітряні сили ЗСУ завдали ударів коригованими авіабомбами по позиціях росіян, що знаходяться в оточеному заводі у Вовчанську.

Відповідне відео було опубліковано у Мережі. Ударів було завдано з використанням озброєння, що коригується, оскільки на кадрах опублікованого відео показані точні вибухи щодо невеликої площі.

Точний тип авіаційних бомб, що використовуються, невідомий, але, судячи з відео, використовувалися авіабомби вагою до 227 кг. Слід зазначити, що залишки російських підрозділів знаходяться в оточеному агрегатному заводі у місті Вовчанську.

Для їх знищення Сили оборони використовують потенціал високоточного озброєння, щоб вибити їх з цих позицій.

Використання авіаційних бомб є дуже ефективним, оскільки дозволяє здійснювати бомбоскид із високою точністю.

Крім того, авіаційні бомби серії Mk.82 оснащені 89 кг вибухової речовини, а серії Mk.83 – 202 кг, що забезпечує кращі можливості ліквідації ворога та його позицій.

Слід зазначити, що на сьогоднішній день Повітряні сили ЗСУ використовують американські високоточні авіаційні бомби сімейства JDAM/ER та SDB, а також французькі сімейства AASM (Hammer).

Крім цього, в Україні готуються до випробувань власного аналога дальнобійної авіаційної бомби JDAM-ER.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Початок переговорів з ЄС: Починайте виконувати!

середа, 26 червень 2024, 8:41

Початок переговорів про вступ до ЄС – це не подарунок для влади і не приз глядацьких симпатій. Це – визнання героїчної боротьби української Армії за підтримки Народу. Але це також – певне, остання сходинка, на яку пускають авансом. Далі – дуже складна ...

Лише за останній місяць знищено 15 українських артсистем: РФ значно збільшила виробництво "Ланцетів". Наскільки це небезпечно для ЗСУ - Forbes

середа, 26 червень 2024, 8:05

Безпілотний літальний апарат-камікадзе "Ланцет" став одним з найефективніших видів зброї агресора. Але насправді він не настільки ефективний, як міг би бути, пише Forbes. "Ланцет" – це досить великий дрон-камікадзе, яким оператор керує в режимі реально...