Автомобілі чиновників готуються конфіскувати для ЗСУ: Кого може торкнутися новий закон

Покинуті в аеропортах і на вокзалах автомобілі чиновників пропонують вилучати на потреби ЗСУ.

До парламенту внесли законопроєкт про конфіскацію авто чиновників-утікачів, передають Патріоти України. На думку його авторів, такі заходи сприяють підвищенню рівня свідомості та відповідальності в держслужбовців. Покинуті в аеропортах і на вокзалах автомобілі чиновників пропонують вилучати на потреби ЗСУ. Відповідний проєкт закону №7260 зареєстрований у Верховній Раді групою народних депутатів.

Законопроєкт вносить зміни до закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", що дозволяють конфіскацію авто держслужбовців вищого рангу, які залишили країну під час військового стану. Машини пропонують передавати захисникам України.

Винятки зроблено для чиновників, які вирушили в офіційне відрядження. Крім того, не можна буде конфіскувати авто в батьків-одинаків, вагітних жінок, чиновників із інвалідністю, а також осіб, які доглядають людейі з інвалідністю або мають таких серед членів сім'ї.

Автори законопроєкту в записці пояснення до нього заявляють, що під час війни почастішали випадки виїзду за кордон депутатів, керівників державних органів та інших держслужбовців високого рангу. Загроза конфіскації машин "сприятиме підвищенню рівня свідомості та відповідальності перед державою та українським народом у службових осіб". До того ж, так будуть задоволені потреби ЗСУ в автомобільній техніці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...