"Багато значних подій відбувалися взимку... ЗСУ продовжують значно виснажувати ворога та поступово звільняти українські території": Військовий експерт спростував відомий стереотип

ЗСУ продовжують значно виснажувати ворога та поступово звільняти українські території. Існують різні думки щодо того, як розвиватимуться події на фронті взимку. На думку військового оглядача Дениса Поповича, якщо є певний успіх, його необхідно розвивати. Про це він сказав в ефірі "24 каналу", передають Патріоти України.

Зима не зупинить бойові дії

Позиція військово-політичного керівництва України полягає в тому, що потрібно завершити бойові дії до кінця 2022 року. Якщо станеться так, що ми перейдемо в зиму, Попович не вважає, що це поставить на паузу бойові дії. Так, через дощі можуть бути проблеми з пересуванням техніки. Проте військовий оглядач наголосив: багато значних подій в історії відбувалися саме взимку. До прикладу, бої за Дебальцеве 2015 року, битва під Москвою 1941 року, битва за Сталінград 1942 – 1943 років та інші.

Якщо вона буде холодною, земля замерзне, не буде великих проблем з веденням бойових дій. Може бути період початку листопада, кінця зими та ранньої весни – щось може зупинитися. Але зима не зупиняє бойові дії практично ніяк, – переконаний Попович.

Окупанти вважають зиму своїм "зірковим часом"

У росіян є переконання, що саме зима дозволить їм переламати хід війни в Україні, адже це – "їхній час". Аргументують це історичними подіями, які відбувалися у зимовий проміжок часу. Насправді вони мали суттєвий вплив на розвиток тих чи інших подій у стратегічному масштабі – війни з Наполеоном та Другої світової війна на території Радянського союзу.

Варто пам'ятати, зауважив Попович, що українські військові воювали в лавах радянської армії. Згадаймо, що існувало 4 українські фронти, які брали участь у знищенні німецької армії в радянському союзі.

Цей стереотип треба розкладати по полицях. Він лише стереотип. Я думаю, що українські війська за умови відповідної логістики та забезпечення зимовою формою одягу здатні воювати взимку не гірше за росіян,– наголосив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

После завершения вояжа путина в Китай у РОВ стоит чёткий приказ – наступать - Злий Одесит

неділя, 19 травень 2024, 0:55

Вторая половина мая – начало июня должны стать периодом значительной активизации РОВ на Краматорском, Покровском, Лиманском и Купянском направлениях. Так же, перед РОВ стоит задача до конца лета срезать Роботинский выступ и взять под контроль Старомайо...

Китай однозначно хоче, щоб Путін зберіг загарбані в Україні землі, - Ольга Лень

неділя, 19 травень 2024, 0:30

"Держдума, виявляється, працювала в авральному режимі, щоб Путін поїхав до Китаю з новим урядом. Тому що на поклін до зовнішнього управлінця треба приїжджати підготовленими", - пише журналістка Ольга Лень у своїй колонці, передають Патріоти України, та...