Багатомільйонні "зернові" схеми і звільнення Кубракова. У чому зв'язок? - Борислав Береза

"Бачу, що деякі прогресивні лідери суспільної думки намагаються захистити Олександра Кубракова після того, як його зняли і кажуть, що це атака на реформатара та корпоративного менеджера. Але питання зняття не в особі Кубракова, а лише у тому, хто буде контролювати фінансові потоки", - пише політик та громадський діяч Борислав Береза на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Злі язики з Банкової розповіли, що в Офісі президента, де і приймають рішення на призначення або зняття міністра, давно хочуть взяти під контроль всі схеми, які були під Кубраковим. Одна з них дозволяє генерувати великі суми на терміналах з перевантаження зерна.

Усі термінали з перевантаження зерна управляються де-юре іноземними компаніями, хоча реально, де-факто - належать українським власникам. Але це дозволяє "продавати" казку про іноземні інвестиції. Так от, послуги з перевалки зернових в Україні коштують 14-16$ і сягають до 22$. Такі самі послуги в Туреччині коштують... 3-4 $, в Італії та Іспанії - 5-6 €. Різницю бачите? Вже здогадалися, що тут щось не те? Далі буде.

В Україні всі договори на обслуговування укладаються з іноземними компаніями, які керують терміналами, і на них акумулюється весь прибуток. В Україну надходить лише 25% цих грошей. Решта залишається на рахунках за кордоном. За такою схемою від оподаткування приховують 10-12 доларів із кожної тонни. Ще раз - З КОЖНОЇ ТОННИ. А їх мільйони. Далі треба просто порахувати. До речі, до повномасштабного вторгнення у морських портах ставка була 6-8 $, у річкових 4-6 $. Але через російську блокаду у тих осіб, які контролюють термінали, з'явилася можливість викручувати руки аграріям та перекупникам. Кому війна, а кому і мати рідна.

Перепитав у деяких операторів ринку, і вони підтвердили цю інформацію, а також сказали те ж саме, що і злі язики з Банкової - рулить цією схемою Кубраков та його заступник Юрій Васьков. Вірніше, рулив. А зараз вже будуть інші. В ОП вирішать, хто саме.

Чи є можливість поламати цю схему? Так. Правильний підхід - це рослідування, арешт усіх власників терміналів та розбір польотів. Але не для того, щоб на себе, коханого, схеми перенаправити, а для того, щоб бюджет наповнити. Для цього на законодавчому рівні необхідно заборонити іноземним компаніям надавати послуги в Україні, не маючи української юрособи. Або і далі спостерігати, як бізнес переплачує ділкам від влади, мільярди доларів не потрапляють до бюджету, а Україна і далі бере в борг по всьому світу під відсотки, які будуть віддавати наші онуки.

Для того, щоб порахувати, про які суми йдеться - треба пригадати, що річна врожайність в Україні близько 80 млн. тонн за всіма культурами. А це зернові та олійні. Експорт близько 60%. Далі математика. І розуміння від злих язиків з Банкової та аграріїв, чому зняли Кубракова. А зараз уважно спостерегайте, хто сяде на ці схеми".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Корейський сценарій" для України - це що?": Тактика західних партнерів України – не давати росіянам по пиці, а легенько стукати по ній долонею, - Олещук

понеділок, 20 травень 2024, 16:56

"Останнім часом в американських ЗМІ почали з'являтися дивні публікації з тим, що вони називають обговоренням "Корейського сценарію" для України. Що характерно, автори цих публікацій, судячи з усього, або самі взагалі не розуміють, що таке цей "Корейськ...

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 16:07

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...